• سایت رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • پایگاه اطلاع رسانی دولت
عنوان : دویست و ششمین جلسه شورای تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی استان اردبیل برگزار شد
تاريخ :
 ۱۳۹۸/۰۲/۲۸
منبع خبر : روابط عمومی و بین الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

امتیاز :  ۴/۶۷ |  مجموع :  ۳

دویست و ششمین جلسه شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان اردبیل روز چهارشنبه 25 اردیبهشت‌ماه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، دویست و ششمین جلسه شوراي تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان اردبیل چهار‌شنبه 25 اردیبهشت‌ماه 1398 با حضور رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، معاونت ترویج استان، کارشناسان شرکت‌های کشت و صنعت و دامپروری مغان و پارس، نماینده پارک علم و فناوری، معاون دانشجویی دانشکده کشاورزی مغان، مدیران شرکت‌های بخش خصوصی و اعضای شورا با دستور جلسه سخنرانی علمی تحت عنوان "اهمیت زراعت گلرنگ در منطقه مغان" و بررسی طرح‌های تحقیقاتی پیشنهادی در سالن کنفرانس مرکز برگزار شد.

دکتر کربلائی خیاوی به اهم اقدامات اثربخش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی پرداخت و اظهار داشت: وظایف حاکمیتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در شش حوزه پژوهش و فناوری، تولید محصولات فناورانه، ترویج کشاورزی، آموزش کشاورزی، نظارت، ثبت و گواهی بذر و نهال و مدیریت ذخایر ژنتیکی و تنوع زیستی است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه  اثربخشی تحقیقات کشاورزی تأثیر مستقیمی در عرصه‌های زراعی و نقش اقتصادی و درآمدزایی برای کشاورزان و بهره‌برداران و نهایتاً بهبود تولید و عدم خروج ارز از کشور‌  دارد، گفت: اجرای 211 فقره طرح تحقیقاتی در دیسیپلین‌های مختلف، تهیه و تدوین 150 نشریات علمی، ترویج و دستورالعمل فنی، همایش‌ها و کنگره‌های داخلی و خارجی، انعقاد 13 تفاهم‌نامه همکاری با دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی، تهیه و تدوین 81 فقره نشریه فنی و ترویجی، برگزاری 152 برنامه هفته انتقال یافته‌های تحقیقاتی و روز مزرعه، کارگاه آموزشی و جلسه محققین معین با کارشناسان و بهره‌برداران مراکز خدمات کشاورزی در راستای برنامه‌های نظام نوین ترویج، 180 مورد پایش و بازدید از مزارع زارعین توسط محققان و کارشناسان مرکز، اجرای 40 پایان‌نامه دانشجویی در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد، تولید 1700 تن غلات و دانه‌های روغنی، نظارت، کنترل و تائید کیفی 15 هزار هکتار محصولات مختلف زراعی با تولید بیش از 48500 تن بذر گواهی شده و باکیفیت، نظارت و کنترل 5 نهالستان با تولید بیش از 125 هزار اصله نهال، احیاء و تکمیل کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور با بیش از 189 گونه گیاهی و مشارکت در معرفی 18 رقم زراعی بخشی از عملکرد مرکز در سال 1397 بوده است .

دکتر کربلائی خیاوی با بیان اینکه افزایش دانش بهره‌برداران کشاورزی و به‌کارگیری شیوه‌های نوین علمی در بخش کشاورزی از طریق ارائه آموزش‌های مهارتی امکان‌پذیر است، اظهار داشت: در سال 1397 در حوزه آموزش بهره‌برداران 631 دوره اجرا شده که در مجموع معادل 121311 نفر روز بوده است. در این زمینه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در سال 1397 رتبه اول کشوری را در بین مراکز تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کسب کرد.

وی به فعالیت حوزه معاونت آموزش در زمینهٔ آموزش ضمن خدمت کارکنان، آموزش بهره‌برداران کشاورزی، آموزش زنان روستایی، آموزش علمی کاربردی، آموزش مدیران، دوره‌های مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه ناجا و سپاه و دوره‌های ملی اجرا شده اشاره کرد و افزود: در رابطه با آموزش ضمن خدمت کارکنان 84 دوره معادل 123950 نفر روز اجرا شده است که مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در این زمینه در سال 1397 رتبه دوم کشوری را کسب کرده است.

دکتر کربلایی خیاوی در رابطه با برنامه‌های مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در راستای آینده پژوهی و پایداری تولید در حوزه کشاورزی اعلام داشت: با توجه به بحران آب و خشکسالی در کشور و به منظور افزایش بهره‌وری آب، توجه جدی به اصلاح الگوی کشت، تولید ارقام مقاوم به شرایط نامساعد محیطی، تنوع بخشیدن به ارقام مختلف زراعی و باغی، سوق دادن کشت‌های بهاره به پاییزه، اصلاح و بهینه‌سازی روش‌های آبیاری از طریق توسعه سیستم‌های آبیاری تحت‌فشار، استفاده از بذور متحمل به شوری و خشکی، اجرای برنامه‌های کشاورزی حفاظتی، توسعه کشت نشایی، توسعه گلخانه‌ها و توجه جدی به دیمزارها ضرورت دارد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با اشاره به اینکه 90 درصد از محصولات کشاورزی در دنیا با کشت دیم تولید می‌شود و کشورهای مطرح جهان به سمت تولید محصولات کشاورزی با این روش سوق پیدا کرده‌اند، گفت: با توجه به لزوم تأمین امنیت غذایی با تولید محصولات اساسی و از طرفی نیاز به مدیریت منابع آبی به شکل بهینه، ضروری است کشت دیم مورد حمایت قرار بگیرد و با رفع موانع و مشکلات، ظرفیت آن در کشور تقویت شود.

دبیر شورای تحقیقات استان با بیان اینکه در حال حاضر ارتقای ضریب خوداتکایی در زمینهٔ تولید روغن خوراکی مورد نیاز کشور به عزم ملی تبدیل شده است، ابراز داشت: با توجه به اهمیت تأمین امنیت غذایی، اجرای برنامه‌های توسعه‌ای و اعمال سیاست‌های حمایتی جهت کشت دانه‌های روغنی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به گفته دکتر کربلائی خیاوی طی ۳ سال اخیر روند واردات دانه‌های روغنی کاهش یافته و میزان تولید آن از ۴ به ۱۶ درصد کل نیاز کشور افزایش یافته است. انتظار می‌رود با تداوم این روند در ۱۰ سال آینده ایران به خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی دست پیدا کند .

وی از تدوین برنامه وزارت جهاد کشاورزی در افزایش 15 درصدی دانه‌های روغنی خبر داد و افزود: توفیقات حاصل شده در زمینهٔ تولید کلزا، بیانگر عملیاتی شدن افزایش 15 درصدی افزایش تولید کلزا در کشور است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: برای دستیابی به این موارد و بهبود تأثیر یافته‌های تحقیقاتی در عرصه‌های کشاورزی و پایداری منابع آب همسویی و تعامل محققان، دانشگاهیان، دستگاه‌های اجرایی، تشکل‌ها، صنوف کشاورزی و انجمن‌ها ضرورت دارد و رویکرد آتی برای افزایش بهره‌وری آب در چهار مقوله پژوهش، فناوری، آموزش و توانمندسازی و ترویج دستاوردها و یافته‌های تحقیقاتی خلاصه می‌شود.

در ادامه مدعوین از مدیریت هماهنگی ترویج استان، دانشگاه محقق اردبیلی و مدیران شرکت‌های بخش خصوصی به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند. سپس طبق دستور جلسه تعداد دو فقره پروژه تحقیقاتی پیشنهادی محققان توسط اعضای شورا بررسی و مورد تصویب قرار گرفت.

روابط عمومی و بین‌الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل