به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل برنامه روز مزرعه "کشت زمستانه سیبزمینی" در راستای طرح یاوران تولید و طبق شیوهنامه جدید سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با حضور دکتر مؤیدی معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و رئیس مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر حسین کربلائی خیاوی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، دکتر اخوان معاون پژوهش و فناوری مرکز، مهندس خواجوی مدیر هماهنگی ترویج، مهندس ابراهیمی معاون آموزش کشاورزی مرکز، دکتر طلایی رئیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل، محققان، کارشناسان و بخشدار بخش کوراییم چهارشنبه ۲۵ تیرماه 1399 در روستای مهماندوست شهرستان نیر برگزار شد.
در این برنامه مهندس ناصری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیر ضمن خیرمقدم به مدعوین به تشریح فعالیتهای صورت گرفته در حوزه تحت مدیریت خود پرداخت. دکتر حسن پناه عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل صرفهجویی در مصرف آب و استفاده بهینه از بارشهای زمستانه و بهاره و عملکرد مطلوب را از مزایای روش کشت زمستانه سیبزمینی برشمرد. پس از کیل گیری میزان عملکرد غده حدود ۵۰ تن در هکتار برآورد شد که این روش کشت مورد استقبال مسئولین، محققان، کارشناسان و کشاورزان قرار گرفت.
دکتر مؤیدی رئیس مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی در این برنامه اظهار کرد: انتقـال علـم بـه مزرعـه، چالـش بـزرگ بخش كشـاورزی اسـت و نیاز به سیسـتم جدید مدیریـت دانش در بخش كشـاورزی داشت تـا بتـوان بـا مدیریـت صحیـح علـم را بـه مزرعهها بـرد که با طرح یاوران تولید این کار در حال انجام است.
وی افزود: بهرهبرداران بخـش كشـاورزی نقـش اساسـی در پیشـبرد اهـداف بخـش در رسـیدن بـه خودكفایـی دارنـد و آمـوزش از طریـق انتقـال دانـش فنـی بـه مـزارع و ترویـج شیوههای نویـن تولیـد زمینـه اشـتغال جوانـان در بخـش كشـاورزی را فراهـم میکند.
دکتر مؤیدی گفت: خوشـبختانه در حال حاضر كشـاورزان به سـمت یافتههای جدید گرایش پیدا کردهاند، یكـی از ابزارهـای رسـیدن بـه اهـداف كشـاورزی پایـدار و نویـن، افزایـش دانـش فنـی و آگاهی زارعیـن، احـداث مـزارع الگویـی و ارائـه آمـوزش مباحـث نویـن اسـت.
وی ارتباط نزدیک بین تحقیق، اجرا و ترویج را مثبت خواند و افزود: در سیستم سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تحقیق باید کاربردی و کشاورزپسند باشد. اگر بهرهبردار بداند یافتههای تحقیقاتی با معیشت و اقتصاد او در ارتباط است به شدت استقبال میکند.
رئیس مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی در پایان گفت: مطالبه گری بهرهبرداران از تحقیقات بایستی روز به روز افزایش پیدا کند که با بحث یاوران تولید این اتفاق میافتد.