به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، فصل دوم کتاب «Plant Microbiome Paradigm» با عنوان "Plant Microbiome and Its Important in Stressful Agriculture" با همکاری دکتر سجاد محرم نژاد، عضو هیأت علمی بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در انتشارات بینالمللی Springer منتشر شد.
دکتر سجاد محرم نژاد، عضو هیأت علمی بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در رابطه با این کتاب گفت: استفاده از پتانسیل میکروبیوم خاک و گیاه میتواند بخشی از محدودیتهای کشاورزی را برطرف کند. مسئله کنونی جهان برای تولید محصولات زراعی به دلیل کاهش زمینهای زراعی مناسب، هزینههای کارگری، تجهیزات و انواع تنشهای زیستی و غیر زیستی پیچیده شده است؛ بنابراین، کشاورزی پایدار و مناسب به استفاده از میکروارگانیسمها و روشهای جدید بستگی دارد که میتواند به عنوان یک دیدگاه جانبی برای افزایش عملکرد گیاهان زراعی در آینده باشد.
وی افزود: تنشهای زیستی و غیر زیستی مهمترین محدودیت برای کیفیت مواد غذایی، عملکرد محصول و امنیت غذایی جهانی هستند. میکروبهای مؤثر از طریق تغییر چرخه عناصر، نقش اساسی در مدیریت تنشهای زیستی و غیرزیستی، کاهش مصرف کودهای شیمیایی و افزایش عملکرد گیاه دارند. علاوه براین، افزایش روز افزون جمعیت کره زمین موجب شده است تا تأمین مواد غذایی به یکی از دغدغههای دولتها تبدیل شود، به نظر میرسد کشاورزی با به کارگیری روشهای سنتی و کم بازده دیگر نمیتواند پاسخگوی تأمین مواد تغذیه این تعداد جمعیت باشد؛ بنابراین توجه ویژه به روشهای نوین از اهمیت ویژهای برخوردار خواهد بود. در این فصل از کتاب، نقش میکربیوم های گیاهی به عنوان یک استراتژی جدید برای افزایش محصولات زراعی در واحد سطح و کاهش اثرات ناشی از تنشهای محیطی جهت حفظ امنیت غذایی مورد توجه قرار گرفته است.
آدرس اینترنتی قابل دانلود "https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-030-50395-6_2"