Friday, January 10, 2025
  • time : 00:00
  • Date : Sat Sep 12, 2020
  • news code : 129736
بازدید یاوران تولید مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل از جنگل حاتم مشه سی و باغات میوه آلوده به آفت پروانه دم قهوه‌ای

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بر اساس گزارش دریافتی از مدیریت جهاد کشاورزی مشگین شهر مبنی بر شیوع و گسترش آفت پروانه دم قهوه‌ای در جنگل حاتم مشه سی و باغات میوه همجوار با جنگل واقع در مشگین شهر غربی یاوران تولید مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با حضور دکتر رستمی کیا رئیس بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع، مهندس علیقلی زاده محقق بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع از بخش تحقیقات، دکتر جهانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشگین شهر، مهندس اصغری رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی مشگین شهر، مسئول ترویج و مروجین کشاورزی و منابع طبیعی از بخش اجرا و نیز باغداران پیشروی منطقه روز چهارشنبه 19 شهریورماه 1399 از کانون‌های آلوده جنگل حاتم مشه سی و نیز باغاتی که به آفت پروانه دم قهوه‌ای بلوط آلوده بودند بازدید کردند.

پس از بازدید میدانی در طی جلسه‌ای مطالبی در زمینه میزبان‌های اصلی و ترجیحی، نحوه خسارت و نیز روش‌های کنترل و مبارزه با این آفت هم در باغات میوه و هم در عرصه‌های جنگلی بحث و تبادل نظر گردید.

در نهایت مهمترین روش مبارزه با این آفت در باغات، هرس درختان و استفاده از سم بی تی و در عرصه‌های جنگلی استفاده توأمان روش مکانیکی (جمع‌آوری لانه‌های زمستان گذرانی) و کنترل بیولوژیکی (استفاده از دشمنان طبیعی این آفت) به عنوان راهکار عملی پیشنهاد گردید.

لازم به ذکر است پروانه برگ‌خوار دم قهوه‌ای از جمله آفاتي است كه هم در عرصه‌های جنگي و هم در باغ‌های ميوه فعال بوده و به درختان ميزبان خود خسارت‌های شديدی وارد می‌کند. ميزبان اصلي و ترجيحي آن در جنگل درختان بلوط است اما از ديگر درختان جنگلي نظير زالزالک، آلوچه، گلابي وحشي و تمشک نيز تغذيه می‌کند. اين آفت در باغات مجاور جنگل عمدتاً از درختان سيب تغذیه می‌کند. پروانه دم قهوه‌ای تک نسلی است و در دو مرحله برگ‌خواری بهاره و تابستانه ایجاد خسارت می‌کند. با وجود تک نسلی بودن، بیشترین خسارت این آفت در مرحله دوم برگ‌خواری شدید بوده و اثرات زیانباری دارد و سبب خشکیدگی درختان می‌شود. نقاط خسارت این آفت در توده‌های تنک، حاشیه جنگل و مناطق باز و در فرم‌های شاخه زاد جنگل حاتم مشاهده شد.

news source
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
Average :  1.00 |  Submitted :  1

Tags