Saturday, March 1, 2025
  • time : 00:00
  • Date : Mon Nov 02, 2020
  • news code : 132407
بررسی و پایش وضیعت پرورش بزهای سانن و آلپاین توسط محققان بخش تحقیقات علوم دامی مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل پیرو فعالیت‌های مستمر بخش تحقیقات علوم دامی مرکز در اجرای برنامه‌های یاوران تولید، روز چهارشنبه 7 آبان ماه 1399 گروه علوم دامی متشکل از آقایان دکتر محمود صحرایی و دکتر اکبر ابرغانی اعضای هیأت علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز و رئیس امور دام استان اردبیل از بخش اجرا با حضور در مزرعه پرورش بزهای سانن و آلپاین کایمرا متعلق به آقای شادی واقع در روستای بایرم بدنی اردبیل، از بخش­ های مختلف مزرعه مذکور بازدید به عمل آورده و مسائل و مشکلات آن واحد در حوزه‌های مدیریت پرورش، بهداشت، تغذیه و جایگاه دام مورد بررسی علمی و فنی دقیق قرار گرفت و راهنمایی‌های لازم در خصوص تغذیه و پرورش بزهای مولد در مراحل مختلف، بزغاله‌های  شیرخوار و مسائل بهداشتی و واکسیناسیون ارائه گردید. این مزرعه دارای 140 رأس بز مولد سانن و آلپاین بوده و به عنوان مرکز پرورش نژاد خالص سانن و آلپاین و تأمین کننده بز مولد و بزغاله‌های نر و ماده در استان اردبیل و استان‌های همجوار محسوب می ­ گردد.

بز سانن

دکتر صحرایی در رابطه با نژاد بز سانن گفت: خواستگاه نژاد بز سانن، روستای سانن (saanen) کشور سوئیس (و سایر کشورهای حاشیه کوه‌های آلپ) است. آن‌ها بزرگ‌ترین نوع از نژادهای بز شیرده در جهان می‌باشند؛ اما کشور فرانسه به‌صورت بسیار قوی و پیشرفته در رابطه با خالص‌سازی و تقویت خصوصیات مثبت بز سانن اقدامات جدی انجام داده است. به همین دلیل گاهی منشأ بز سانن را کشور فرانسه می‌گویند. یک بز ماده سانن روزانه 3.8 لیتر شیر تولید می‌کند. بز سانن رکورددار بیشترین میزان تولید شیر در جهان است و اصلی‌ترین مزیت بز سانن این است که نگهداری و مدیریت آن‌ها بسیار آسان است.

بز آلپاین

وی افزود: یکی از مهمترین نژادهای بز در جهان نژاد آلپاین است که زادگاه آن کشور فرانسه است. بز نژاد آلپاین بسیار مقاوم و سازگار است و شیردهی بسیار بالایی دارد. به دلیل این خصوصیات، بز نژاد آلپاین برای پرورش مخصوصاً پرورش سیستم بسته صنعتی بسیار مناسب است و از نظر تجاری بسیار سودآوری بالایی دارد. شیر بزهای آلپاین به دلیل طعم خاص و دارا بودن ویتامین‌های ضروری شهرت جهانی دارد. این نژاد در طی ۲۹۶ روز ۸۸۶ کیلوگرم شیر (روزانه ۴ تا ۵ لیتر) تولید می‌کند.

news source
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
Average :  0 |  Submitted :  0

Tags