Monday, December 23, 2024
  • time : 00:00
  • Date : Mon Nov 23, 2020
  • news code : 133327
دکتر حسین کربلائی خیاوی
استفاده از اسید هیومیك باعث افزایش سرعت جوانه‌زنی و استقرار و توسعه ریشه گندم به ویژه در ابتدای فصل رشد می گردد

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر حسین کربلائی خیاوی اظهار داشت: برای اولین بار در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با همکاری محققین واحد غلات آبی و واحد خاک و آب مرکز، در سطح 100 هکتار از اراضی مرکز بذور گندم با هيوميک اسيد که به همراه بوجاری بذر مال گردیده بود در اراضی ایستگاه تحقیقاتی مغان کشت گردید.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه مصرف اسيد هيوميك باعث افزايش تعداد پنجه بارور در بوته و بالا بردن عملكرد بيولوژيك و اقتصادي گندم می­گردد اظهار داشت: گندم به عنوان یکی از مهمترین گیاهان زراعی از اهمیت ویژه­ای برخوردار است و افزایش در سرعت و درصد جوانه‌زنی بذور گندم به عنوان عامل مؤثر در بهبود استقرار گیاه است. استفاده از اسید هیومیک باعث افزایش سرعت جوانه‌زنی و استقرار و توسعه ریشه گندم به ویژه در ابتدای فصل رشد می­گردد.

وی افزود: امروزه استفاده از كودهای شيميایي به دليل آثار مخرب و زیان‌بار آن‌ها بر روی محیط‌زیست در حال منسوخ شدن است به همين دليل هيوميک اسيد در سراسر جهان و در کشورمان مورد توجه خاص قرار گرفته است و در صنعت و كشاورزی كاربردهای متنوع و وسيعي دارد و بر مصرف ساليانه آن اضافه می‌شود.

دکتر کربلائی خیاوی تصریح کرد: هيوميک اسيد بر روى خاک و خصوصيات خاک تأثیر می‌گذارد و موجب افزایش تهویه خاک، افزایش ظرفيت نگهداشت آب در خاک، افزایش فعاليت ميکروبى خاک و بهبود اثرات سوء ناشى از كاربرد كودهاى شيميایى می‌شود. همچنین هيوميک اسيد با افزایش قدرت تقسيم سلولي ریشه، افزایش سنتز كلروفيل و تقویت فعاليت هورموني و آنزیمي گياهان باعث بهبود جذب عناصر غذایي و حاصلخيزی بيشتر خاک می‌گردد. ایشان اظهار داشتند استفاده از هیومیک اسید به علت سازگاری با محیط‌زیست و فقدان نگراني از آلوده شدن آب‌های سطحي و زیرزميني، صرفه‌جویی در حدود 25 تا 70 درصد استفاده از كودهای شيميایي فسفاته و ازته و كاهش هزینه‌ها، قابليت استفاده در کشت‌های ارگانيک، افزایش مقاومت به تنش‌های شوری، كم آبي و سرما، افزایش مقاومت نسبت به بیماری‌ها در نتيجه كاهش مصرف سموم و استفاده از علف‌کش‌های بسيار گران و در نهایت نیز افزایش توليد محصولات كشاورزی به مقدار 30 تا 50 درصد را به همراه دارد.

news source
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
Average :  5.00 |  Submitted :  1

Tags