به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر داود حسن پناه عضو هیأت علمی و محقق سیبزمینی مرکز با اعلام این خبر گفت: هزاران نوع سیبزمینی وجود دارد که هریک در نوع خود بینظیر هستند. بافت سیبزمینی مهمترین عامل هنگام استفاده از آن است. سیبزمینی بر اساس شکل، رنگ، طعم، اندازه و میزان نشاسته داخل آن به انواع مختلفی دستهبندی میشود. برخی از گونهها برای تهیه غذاهای خاصی مورد استفاده قرار میگیرند و برخی دیگر برای تهیه تمامی غذاهایی که بر پایه سیبزمینی هستند، مناسباند.
وی در رابطه با ویژگیهای سیبزمینی بنفش بیان کرد: این نوع سیبزمینی یکی از هزاران گونه سیبزمینی است که به تازگی به خاطر خواص و رنگ جذاب محصول مورد استفاده قرار میگیرد. میزان مصرف آب کمتر و قیمت بیشتری در بازار دارد، ۲ تا سه برابر بیشتر از دیگر انواع سیبزمینی آنتی اکسیدان دارد، میزان مواد ضداکسیده شده که در این سیبزمینی وجود دارد با انار و توت برابری میکند و کاملاً مغذی بوده و دارای خواص ضد سرطانی است، این محصول رنگ و طعم متفاوتی ندارد اما به دلیل وجود آنتوسیانینها به هضم غذا کمک کرده و دارای خواص ضدالتهابی نیز هست، سیبزمینی بنفش طبق تحقیقات انجام شده میتواند کمک زیادی به کنترل فشارخون کند و عصاره سیبزمینی شیرین بنفش، توان بالقوهای برای تقویت عملکرد حافظه داشته و روی مغز تأثیر دارد.