Friday, December 27, 2024
  • time : 00:00
  • Date : Sat Jun 26, 2021
  • news code : 145695
ایستگاه تحقیقات سیب‌زمینی كشور با حضور دكتر بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی در اردبیل افتتاح شد

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در مراسمی با حضور دکتر بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر محمودی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان، دکتر نجفیان رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مهندس بهنام جو استاندار اردبیل، مهندس نیکشاد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، دکتر حسین کربلائی خیاوی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، مسئولان استانی، اعضای هیأت علمی و سیب زمینی کاران پیشرو ایستگاه ملی تحقیقات سیب‌زمینی کشور چهارشنبه دوم تیرماه سال جاری در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل افتتاح شد.

در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام اکبری مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی از پیگیری‌های کلیه مسئولین که در جهت راه‌اندازی این ایستگاه تلاش کردند تقدیر و تشکر نمود و اظهار داشت: ایستگاه تحقیقات سیب‌زمینی از دیرباز مورد نیاز استان اردبیل بوده است.

دکتر بازرگان معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار داشت: ما متولی تحقیقات کاربردی در بخش کشاورزی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی هستیم و تلاشمان بر این است تا چالش‌های پیش روی تولید در بخش کشاورزان و زارعان را به دقت رصد کرده و در صدد رفع این مشکلات و نارسایی‌ها باشیم.

وی افزود: این ساختار در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با ۲۰ مؤسسه، پژوهشکده، پژوهشگاه و مرکز ملی، ۳۴ مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی در استان‌های مختلف کشور و ۳۴۰ ایستگاه تحقیقات کشاورزی شکل گرفته و فعالیت می‌کند. در حوزه‌های مختلف تلاش می‌کنیم تا دستاوردهای علمی و تحقیقاتی را در خدمت کشاورزان قرار دهیم.

دکتر بازرگان مهمترین اهداف سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را کمک به کاربردی کردن و افزایش توانمندی بهره‌برداران و فعالان این بخش اعلام کرد و افزود: در قالب اجرای طرح یاوران تولید و نظام نوین ترویج و آموزش کشاورزی، استفاده از سیستم‌های نوین آموزشی از راه دور سعی بر این است دانش حاصل از یافته های تحقیقاتی در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: سعی و تلاشمان بر این است تا اردبیل را که قطب تولید محصولات کشاورزی و همچنین توانمند در بخش تولید محصولات دیم و آبی است، به شرایط ایده‌آل در صادرات محصولات متنوع با برند خاص برسانیم که در این زمینه در بخش سیب‌زمینی با راه‌اندازی ایستگاه تحقیقات ملی تلاش خواهد شد تا در تولید و فرآوری سیب‌زمینی بهترین نتایج تحقیقات و پژوهش در اختیار زارعین قرار گیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: به خواست کشاورزان و پاسخگویی به مطالبات آن‌ها این مرکز راه‌اندازی گردید تا اثر کار را در مزرعه و تولید ارقام جدید کشاورزان شاهد باشیم که قطعاً در این زمینه کار بر محور دانش فنی و علوم و فنون جدید به انجام می‌رسد.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور ادامه داد: در حوزه سیب‌زمینی باید اقدامات مهم و جدی انجام شود تا شاهد کمبود و یا کشت و برداشت بیش از حد نیاز نباشیم؛ در حال حاضر کیفیت تولیدات سیب‌زمینی در سطح کشور از شرایط خوبی‌ برخوردار است و در تلاش هستیم با اقدامات علمی و پژوهشی، کیفیت تولیدات سیب‌زمینی را افزایش دهیم.

وی اهمیت تقویت زنجیره تولید در بخش کشاورزی را یادآور شد و اظهار کرد: ضرورت دارد در این راستا در کنار توجه به تولید و نیاز بازار و زنجیره منسجم شکل گرفته مسئله به‌زراعی، کیفیت تولید و صادرات سیب‌زمینی مورد توجه قرار گیرد چرا که کیفیت تولید سیب‌زمینی در استان اردبیل نه تنها پایین‌تر از سایر کشورها نیست بلکه از لحاظ استاندارد وضعیتی به مراتب بالاتر دارد.

دکتر محمودی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با ابراز خرسندی از راه‌اندازی ایستگاه تحقیقات سیب‌زمینی در اردبیل خاطر نشان کرد: این استان توان تولید و حتی خوداتکایی را در این بخش دارد اما ضرورت دارد به تناسب افزایش عملکرد تولید در هر هکتار ما به تولید بذر متناسب با اقلیم هر منطقه توجه کنیم و آن‌ها را کاربردی و عملیاتی سازیم.

وی ضرورت توجه به صنایع تبدیلی و تکمیلی را در بخش کشاورزی به عنوان یک موضوع حساس و خطیر یادآور شد و ادامه داد: باید بیشترین توجه را به زنجیره تولید و ارزش افزوده و بهره‌وری‌های اقتصادی داشته باشیم تا یک حرکت منسجم و قابل دفاعی در این بخش اتفاق بیفتد.

دکتر محمودی به فعالیت سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در قالب 20 مؤسسه و بیش از دو هزار عضو هیأت علمی اشاره کرد و گفت: تمام تلاش این مجموعه بر این است تا مشکلات بخش کشاورزی را حل کرده و بهره‌وری افزایش پیدا کند.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه تولید بذر در دنیا بر عهده بخش خصوصی است، بر ورود بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه تأکید کرد.

دکتر نجفیان رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در این مراسم گفت: بهره‌وری و عملکرد تولید محصولات کشاورزی عمدتاً وابسته به نوع بذر است و بهتر است در تولید و معرفی بذر با کیفیت تلاش مؤثری انجام شود که قطعاً ایستگاه تحقیقات ملی سیب‌زمینی کشور در اردبیل نیز تلاش خواهد کرد تا بذر مناسب با اقلیم کشورمان در تولید سیب‌زمینی ارائه و کشاورزان راغب به استفاده آن باشند.

مهندس اکبر بهنام جو استاندار اردبیل در آیین افتتاح ایستگاه تحقیقات سیب‌زمینی کشور در اردبیل، اظهار داشت: یافته‌های علمی این مرکز باید به صورت عملیاتی در مزارع مورد استفاده قرار گرفته و نتایج مثبت اقتصادی آن برای کشاورزان و استان ملموس باشد.

وی با بیان اینکه با توجه به پتانسیل بالای استان در زمینه کشت سیب‌زمینی در کشور، لازم است با استفاده از این ظرفیت تحقیقات بیشترین بهره‌برداری را داشته و کشور و استان را به عنوان برند در دنیا مطرح کنیم، افزود: ارتباط با کشورهای دارای مرکز تحقیقات در این زمینه از ضرورت‌ها بوده و باید ایران را به عنوان سرآمد علم و تحقیقات این محصول در دنیا مطرح کنیم.

مهندس بهنام جو به تولید بیش از ۸۰۰ هزار تن سیب‌زمینی در استان اشاره کرد و افزود: ۱۵۰ هزار تن از این میزان به صورت خام فروشی بوده و حدود ۱۵۰ هزار تن نیز مصرف داخل استان است.

استاندار اردبیل اظهار کرد: علاوه بر ارتقای بهره‌وری و بهبود بذر سیب‌زمینی تلاش برای استفاده بهینه از این محصول در راستای افزایش درآمد نیز مورد برنامه‌ریزی قرار گرفته که توسعه انبارهای سرد و صنایع تبدیلی از جمله این اقدامات است.

وی تصریح کرد: ظرفیت صنایع تبدیلی برای 200 هزار تن سیب‌زمینی در استان وجود دارد که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این ظرفیت امسال به ۴۰۰ هزار تن می‌رسد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در این مراسم با اشاره به اینکه دشت اردبیل در کنار سایر دشت‌های کشور پتانسیل بی‌بدیل برای کشت سیب‌زمینی دارد، اظهار داشت: متوسط سطح زیر کشت سیب‌زمینی در استان اردبیل بین 20 تا 22 هزار هکتار است که 800 تا یک میلیون تن محصول سیب‌زمینی توسط 12 هزار بهره‌بردار تولید می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در مراسم افتتاح اولین ایستگاه تحقیقات سیب‌زمینی کشور در استان اردبیل گفت: بعد از گندم و برنج، سیب‌زمینی مهمترین محصول کشاورزی است که در سبد تغذیه مردم دنیا و ایران از ارزش و جایگاه ممتازی برخوردار است.

دکتر حسین کربلائی خیاوی استان اردبیل را دارای جایگاه ممتاز در تولید سیب‌زمینی اعلام کرد و افزود: یک پنجم سطح زیر کشت و یک پنجم تولید سیب‌زمینی کشور در استان اردبیل است به طوری که در سال زراعی گذشته حدود 22 هزار هکتار از اراضی استان اردبیل به کشت سیب‌زمینی اختصاص یافته بود که میزان تولید بیش از 832 هزار تن بوده است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل متوسط عملکرد تولید سیب‌زمینی در اردبیل را در یک روند افزایشی از ۲۰ تن به ۴۰ تن در هکتار یادآور شد و اضافه کرد: تاکنون محققان این مرکز در معرفی هفت رقم سیب‌زمینی سوالان، خاوران، جاوید، آتوسا، آنوشا، رونا و تکتا مشارکت فعال داشته‌اند.

دکتر حسین کربلائی خیاوی در ادامه ضرورت راه‌اندازی ایستگاه تحقیقات سیب‌زمینی در استان اردبیل را به عنوان مطالبه اصلی زارعین این استان یادآور شد و بیان کرد: در سفر سال گذشته وزیر جهاد کشاورزی و با تلاش و پیگیری استاندار اردبیل و سایر مسئولان راه‌اندازی ایستگاه تحقیقات سیب‌زمینی جز مصوبات سفر تعیین و پیگیری شد و امروز شاهد افتتاح این ایستگاه تحقیقات ملی در اردبیل هستیم.

 

 

news source
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
Average :  0 |  Submitted :  0

Tags