Monday, February 3, 2025
  • time : 00:00
  • Date : Mon Aug 09, 2021
  • news code : 147814
رئیس مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بر لزوم پاسخگویی محققین مركز در سامانه كال سنتر تأكید كرد

به گزارش روابط عمومی تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر حسین کربلائی خیاوی با اشاره به راه‌اندازی سامانه تلفن گویای کشاورزی (کال سنتر کشاورزی) از شهریورماه 1399 در دو استان اردبیل و لرستان به صورت پایلوت اظهار داشت: در این سامانه تعداد ۳۹ محقق معین در هر استان در قالب ۱۳ گروه تماس تعریف شده است که کشاورزان از طریق منوهای خودکار سامانه به کارشناس پهنه خود و یا محققین معین بر اساس سه گروه اصلی زراعت، باغبانی و دام و طیور و آبزیان به متخصصین موردنظر متصل می‌شوند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با تأکید بر لزوم پاسخگویی محققین مرکز، افزود: تمام بهره‌برداران حوزه کشاورزی، می‌توانند جهت مشاوره تلفنی در خصوص مسائل فنی کشاورزی از طریق شماره سراسری ۰۹۶۸۰۰، با استفاده از خط تلفن ثابت و یا تلفن همراه، با متخصصین تماس حاصل نمایند.

وی افزود: در سال جاری به خاطر تغییر شرایط اقلیم و خشکسالی، جمعیت آفت کرم غوزه پنبه (Helicoverpa armigera (Hub.) افزایش چشمگیری داشته است بطوریکه بیشترین زارعین منطقه علیرغم سم‌پاشی‌های مکرر در کنترل آن با مشکل مواجه شده‌اند. در این مدت مروجان، کارشناسان پهنه و محققان بخش گیاه‌پزشکی به روش‌های مختلف، روش درست مدیریت این افت کلیدی منطقه را در اختیار زارعین قرار داده‌اند.

در نیمه اول مردادماه سال جاری طی تماس تلفنی از طریق سامانه تلفن گویا محققین بخش تحقیقات گیاه‌پزشکی مرکز به دو روستا اعزام شده و در سر مزرعه علل عدم موفقیت زارعین در کنترل شیمیایی بررسی و به صورت عملی بیولوژی آفت، زمان‌های اوج پرواز، تخم‌ریزی و زمان مبارزه و همچنین راهکار صحیح مصرف آفت شده و ایرادات زارعین در مدیریت آفت تشریح گردید. 

آفت کرم غوزه پنبه در منطقه مغان دارای 5 نسل و 5 سن لاروی است؛ که امسال نسل اول در اواسط فروردین ظهور یافت لاروهای این نسل روی علف‌های هرز و بوته گوجه‌فرنگی فعالیت کردند. نسل بعدی در اوایل خرداد فعالیت خود را شروع کرد. بخشی از این نسل و نسل سوم فعالیت خود را روی پنبه، سویا، ذرت و سایر محصولات شروع نمودند. با توجه به تداخل نسل، نسل‌های بعدی به دنبال هم خسارت خود را وارد می‌کنند. نکته‌ای مهم در کنترل شیمیایی زمان سمپاشی است که حتماً باید اوج تخم‌ریزی مشخص گردد. اگر زراع قصد استفاده از سمومی مثل لاروین و آوانت با خاصیت تخم‌کشی و لاروکشی را دارد، باید در اوج پرواز و چند روز بعد سمپاشی کند این سموم روی لاروهای سن بالا چندان مؤثر نیستند. عدم کنترل در زمان مقرر و بالا بودن جمعیت زیاد آفت و همچنین گرمای هوا باعث پایین آمدن کمیت و کیفیت کنترل شیمیایی شده است. متأسفانه این آفت تا شهریورماه در پنبه فعال است و بایستی به خاطر تغییر شرایط اقلیم و احتمالاً تغییر بیولوژی و اکولوژی آافت، مزرعه باید هر روز پایش گردد.

news source
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
Average :  0 |  Submitted :  0

Tags