به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دویست و هشتمین جلسه کمیته علمی و فنی بررسی طرحهای تحقیقاتی پیشنهادی روز دوشنبه 1 آذرماه سال 1400 با حضور رئیس مرکز، معاونان، اعضای کمیته فنی و محققانی که دارای طرحهای تحقیقاتی بودند در سالن کنفرانس مرکز تشکیل شد.
در این جلسه رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه بایستی از نقشآفرینی محققان در بخش خصوصی و پتانسیل علمی دانشگاهها برای هم افزایی تحقیقات در بخش کشاورزی بهرهمند شد، اظهار داشت: بخش کشاورزی دارای مشکلات فراوانی است، بنابراین لزوم هم افزایی بین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان بازوی اجرایی پژوهشی وزارت جهاد کشاورزی و دانشکدههای کشاورزی به عنوان بدنه علمی و تحقیقاتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ارائه راه حل واحد به چالشهای اساسی بخش کشاورزی بیش از پیش مورد توجه قرار داده شود.
دکتر حسین کربلائی خیاوی افزود: رشد فعلی بخش کشاورزی بدون حضور محققان و پژوهشگران این بخش قطعاً ممکن نبود و بخش اعظمی از توفیقات امروز بخش کشاورزی مرهون فعالیتهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و پژوهشگران آن است.
وی به طرح جهش تولید در دیمزارهای استان پرداخت و افزود: طرح جهش تولید در دیمزارهای استان با هدف اصلاح الگوی کشت و افزایش ضریب امنیت غذایی در حال اجراست. ارتقاء عملکرد در واحد سطح، اصلاح الگوی کشت در دیمزارها، افزایش ضریب امنیت غذایی، بهبود معیشت خانوارهای روستایی و بهبود شاخص عدالت اجتماعی از جمله اهداف دیگر این طرح به شمار می رود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بر یافتههای قابل تجاری سازی، ارائه مقالات در مجله بازتاب تات، یافتههای قابل ترویج، تهیه دستورالعملها و نشریات تحقیقی ترویجی و ارتباط بیشتر با زارعین و بهرهبرداران تأکید کرد.
دکتر حسین کربلائی خیاوی در رابطه با طرح یاوران تولید گفت: خوشبختانه در بحث یاوران تولید استان اردبیل جزو استانهای پیشگام کشور است و این روند بایستی همچنان ادامه پیدا کند. در این جلسه 4 فقره طرح تحقیقاتی پیشنهادی مطرح و پس از بحث و بررسی جهت طرح در جلسه شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان مورد تصویب قرار گرفت.