به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ اصغر مهربان اظهار داشت: با هدف ترویج کشت کاملینا در استان، مزرعه الگویی این گیاه جهت آشنایی بیشتر کشاورزان با همکاری محققان ایستگاه تحقیقات کشاورزی مشگین شهر کشت شد.
وی گفت: دانههای روغنی به عنوان بخش مهمی از گیاهان صنعتی از جمله محصولاتی هستند که برای تأمین آنها سالانه میلیاردها دلار ارز هزینه میشود و گیاهان روغنی مرسوم مانند سویا، کلزا و آفتابگردان، علیرغم مزیتهای فراوان، محصولاتی هستند که برای تولید آنها به مصرف بالای آب نیاز است.
رئیس بخش تحقیقات زراعی و باغی افزود: از این رو کاملینا میتواند یک راهکار مؤثر و راهگشا در این خصوص باشد که دارای مزیتهایی، از جمله نیاز کم به آب و مواد مغذی، سازگاری به شرایط نامطلوب محیط و مقاومت به آفات است.
مهربان خاطرنشان کرد: گیاه روغنی کاملینا این امکان را به کشاورز میدهد تا در مناطقی که شرایط کشت کلزا فراهم نیست بتوان زراعت گیاه روغنی انجام داد. در شرایط مناسب و مطلوب در کشت دیم، کاشت گیاه کلزا و در شرایط نامساعد دیم، کاشت کاملینا زراعت پایداری را فراهم میکند.
وی اظهار کرد: با توجه به کمتوقع بودن دانه روغنی کاملینا نسبت به نهادهها و آب، میتوان این محصول را در طیف متنوعی از اراضی کشت کرد و کشت آن به عنوان یک محصول مناسب در تناوب با غلات توصیه میشود.
رئیس بخش تحقیقات زراعی و باغی به کاربرد این گیاه در تغذیه طیور، آبزیان و تهیه کنجاله اشاره داشت و ابراز امیدواری کرد با توسعه کشت این گیاه در شرایط دیم و در تناوب با غلات، بخشی از چالشهای تولید روغن داخل برطرف شود.
گفتنی است؛ در سال زراعی گذشته کاملینا در سطح ۱۰۰ هکتار از اراضی زراعی استان اردبیل کشت شد که بیش از ۷۰ تن محصول از این مزارع برداشت گردید.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید