Tuesday, February 25, 2025
  • time : 20:04
  • Date : Fri Jan 31, 2025
  • news code : 223731
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات استان اردبیل؛
تقویت اقتصاد روستا با استفاده از ظرفیت مرغ‌های بومی
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی مراکزی برای مقابله با خطر نابودی مرغ‌های بومی در پی ورود نژادهای اصلاح‌شده مرغ به ایران ایجاد شد که باعث ارتقاء ۵۵ تا ۶۵ درصدی میزان تولید گوشت و تخم‌مرغ این نژادها به نسبت توده‌های اولیه‌ آن‌ها شد.


 به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ محمود صحرایی چهارشنبه ۱۰ بهمن در دوره آموزشی گفت: در شرایطی که امنیت غذایی به یکی از چالش‌های اساسی در بسیاری از مناطق تبدیل شده است، بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در روستاها می‌تواند پاسخی مناسب به این نیاز باشد. طیور بومی، با قابلیت‌های بی‌نظیر خود در تحمل شرایط محیطی سخت و سازگاری بالا با شرایط محلی، تولید محصولات ارگانیک، تولید با سیستم کم نهاده گزینه‌ای پایدار برای پرورش و تولید محصولات غذایی به شمار می‌روند.

 پژوهشگر مروج ارشد بخش تحقیقات علوم دامی مرکز اظهار داشت: در حال حاضر، با افزایش جمعیت و محدودیت منابع، تقویت امنیت غذایی و افزایش تولید داخلی از اهمیت بیشتری برخوردار شده است. پرورش طیور بومی می‌تواند با تأمین منابع پروتئینی مورد نیاز، نقش کلیدی در تأمین امنیت غذایی و کاهش وابستگی به واردات ایفا کند.

رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات استان اردبیل خاطرنشان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی مراکزی برای مقابله با خطر نابودی مرغ‌های بومی در پی ورود نژادهای اصلاح‌شده مرغ به ایران در دهه ۱۳۳۰ ایجاد شد. این اقدامات علاوه بر حفظ برخی نژادهای مرغ بومی نظیر پارسه، سپاهان و… باعث ارتقاء ۵۵ تا ۶۵ درصدی میزان تولید گوشت و تخم‌مرغ این نژادها به نسبت توده‌های اولیه‌ آن‌ها شد. مزیت انتظارات کم مرغ‌های بومی اصلاح نژاد شده نسبت به جایگاه پرورش، تغذیه و مقاومت به بیماری ضمن اشتغال‌زایی، باعث تقویت اقتصاد روستاها می‌گردد.

 گفتنی است؛ به همین منظور در راستای توانمندسازی سازی پرورش‌دهندگان طیور بومی در مناطق روستایی، انتقال دانش فنی و دسـتاوردهای تحقیقاتی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل ۱۰ بهمن صحرائی عضو هیأت علمی و پژوهشگر مروج ارشد بخش تحقیقات علوم دامی با حضور در مناطق روستایی شهرستان بیله‌سوار در محل مسجد جامع روستایی خان‌بابا کندی یک دوره مهارتی یک‌روزه برای روستاییان برگزار کرد.

 در این دوره آموزشی که با حضور و استقبال زیاد بهره‌برداران برگزار شد؛ به موضوعاتی از قبیل اهمیت پرورش طیور بومی، روش‌های پرورش طیور بومی، نژادهای مختلف طیور بومی، پرورش جوجه یک‌روزه، نیمچه، مرغ تخم‌گذار بومی، مدیریت پرورش، اقلام خوراکی، تغذیه، بهداشت، بیماری‌ها و واکسیناسیون، کرچی و جوجه‌کشی طبیعی و مصنوعی طیور بومی پرداخته شد.
 

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

photo_۲۰۲۵-۰۱-۳۰_۱۰-۰۴-۱۹.jpg

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags