به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ رضا طلایی با اشاره به گسترش فرسایش در ۱۰ هزار هکتار از اراضی شمال استان، بر اجرای سریع عملیات کاهش فرسایش و احیای پوشش گیاهی تأکید کرد.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات استان اردبیل افزود: توسعه فرسایش شیاری و خندقی در اراضی حاصلخیز منطقه مغان، اجرای سریعتر عملیات کاهش و مهار فرسایش را ضروری ساخته است.
وی با اشاره به پژوهشهای انجامشده توسط محققان آبخیزداری مرکز، اظهار داشت: نتایج این مطالعات نشان میدهد که گونههای گیاهی بومی منطقه، به دلیل داشتن اندامهای روزمینی و زیرزمینی، میتوانند در کنترل فرسایش بسیار مؤثر باشند.
طلایی خاطرنشان کرد: گونههایی مانند گز پر شاخه، علف شور، درمنه معطر و خارشتر برای مهار فرسایش شیاری و خندقی در منطقه بسیار مناسب هستند. همچنین گونههای دیگری مانند علف بره، زلف پیر ریشدار و ملیکای بلند نیز به دلیل سازگاری با شرایط خشکی و مقاومت بالا در مقابل جریانهای فرسایشی، میتوانند در احیای پوشش گیاهی مناطق شمالی استان مورد استفاده قرار گیرند.
پژوهشگر واحد حفاظت خاک و آبخیزداری مرکز تحقیقات استان اردبیل تأکید کرد: ترکیب این گونههای گیاهی به دلیل توانایی هرکدام در یک یا چند شاخص، میتواند در احیای مناطق خندقی استان، بهویژه در شمال اردبیل، بسیار مؤثر باشد.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید