به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ محمود صحرایی گفت: با اجرای پروتکلهای علمی در مدیریت تغذیه، کنترل بیماریها و بهبود شرایط محیطی، شاهد ارتقای کیفی و کمی تولید در گلههای مادر گوشتی بودهایم. این موفقیت، الگویی برای سایر مناطق کشور محسوب میشود.
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات استان اردبیل افزایش چشمگیر تولید گلههای مادر گوشتی در اردبیل را در نتیجه اجرای پروژههای تحقیقاتی دانست و افزود: این موفقیت حاصل اجرای برنامههای حمایتی، بهکارگیری فناوریهای نوین و بهبود مدیریت تغذیه و بهداشت است.
صحرایی گفت: نتایج حاصل از اجرای طرح تحقیقاتی «بررسی چالشها و عملکرد تولیدی گلههای مادر گوشتی سویه آرین در استان اردبیل» نشان داد: جمع کل تخممرغ تولیدی گلههای مرغ مادر آرین بین ۱۷۰ تا ۱۸۸ عدد متغیر بوده است.
وی خاطرنشان کرد میزان تخممرغهای قابل جوجهکشی از ۱۵۹ تا ۱۷۷ عدد و قابلیت جوجهکشی در بازه ۷۸.۵۳ تا ۸۵.۵۴ درصد گزارش شده است. جمع کل جوجههای تولیدی نیز بین ۱۳۰ تا ۱۴۲ قطعه مشاهده شده است. این آمارها نشاندهنده تأثیرگذاری مستقیم انتقال یافتههای تحقیقاتی، مدیریت مناسب، شرایط محیطی بهینه و تغذیه استاندارد بر نتایج تولیدی در واحدهای تحت مطالعه است.
گفتنی است؛ استان اردبیل با بهرهگیری از روشهای علمی و مدیریت بهینه، به یکی از قطبهای مهم تولید گوشت مرغ در کشور تبدیل شده است.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید