به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ یونس رستمی کیا، با اشاره به تأثیر مثبت بارشهای اخیر بهاری، گفت: این بارشها علاوه بر افزایش تولید علوفه و تقویت بانک بذر در مراتع، فرصت مناسبی برای احیای اراضی و دیمزارهای کمبازده استان ایجاد کرده است.
وی گونههای مرتعی بومی را یکی از مهمترین ثروتهای ملی دانست و افزود: این گونهها میتوانند بهعنوان منابع ارزشمند برای تولید بذرهای جدید با عملکرد کمی و کیفی بالاتر مورد استفاده قرار گیرند و تحولی بزرگ در احیای عرصههای طبیعی ایجاد کنند.
رئیس بخش تحقیقات جنگلها و مراتع مرکز تحقیقات استان اردبیل، مراتع سبلان را یکی از شاخصترین مراتع کوهستانی ایران خواند و اظهار کرد: این مراتع علاوه بر تولید علوفه، نقش حیاتی در تغذیه سفرههای آب زیرزمینی، جلوگیری از فرسایش خاک و حفظ زیستگاه حیاتوحش دارند و سالانه مورد بهرهبرداری عشایر و دامداران محلی قرار میگیرند.
وی با اشاره به چالشهای موجود، گفت: کاهش گونههای خوشخوراک و گسترش گونههای مهاجم، همراه با تبدیل مراتع به دیمزارهای کمبازده، از عوامل اصلی کاهش تولید علوفه در استان است.
رستمی کیا احیای مراتع و تبدیل دیمزارهای کمبازده به کشت گیاهان علوفهای را یک اقدام ضروری و پایدار برای حفظ منابع آبوخاک دانست و افزود: مهمترین چالش در این زمینه، کمبود بذر مرغوب است که خوشبختانه بارشهای امسال شرایط را برای بهبود این وضعیت فراهم کرده است.
وی از اجرای پروژههای تحقیقاتی در پایگاه سامیان اردبیل خبر داد و گفت: همکاران بخش تحقیقات جنگلها و مراتع در حال ارزیابی و تولید بذر گواهیشده گونههای علوفهای مانند گراسها و لگومها هستند تا گامی مؤثر در جهت توسعه پایدار مراتع برداشته شود.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید