به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ کمال شهبازی گفت: در اقدامی تحولآفرین برای صنعت دامپروری شمال غرب کشور، دانش فنی تولید خوراک کامل دام از بقایای محصولات کشاورزی، توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل به سازمان جهاد کشاورزی، معاونت بهبود تولیدات دامی و اتحادیه دامداران استان واگذار شد.
وی افزود: این دستاورد علمی حاصل ۵ سال پژوهش مستند محققان بخش علوم دامی مرکز است که با همکاری بخش خصوصی و دستگاههای اجرایی استان به ثمر نشسته است. فناوری توسعهیافته قادر است سالانه یک میلیون تن ضایعات کشاورزی استان شامل کاه غلات، کلش سویا، کلزا، بادامزمینی، پنبه، ذرت و سیبزمینی را همراه با بقایای کشتارگاهی، تفاله باغی و ملاس، به خوراکی با ارزش غذایی ۱۰۰ درصد بهبودیافته تبدیل کند.
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعات میدانی، استفاده از این خوراک کامل که ترکیبی بهینه از علوفههای فراوری شده و کنسانترههای حاوی مکملهای معدنی است، موجب کاهش ۵۰ درصدی هزینههای تولید شیر و گوشت قرمز، بهبود ۳۵ درصدی بازده اقتصادی در پرورش دامهای سبکوسنگین و تأمین خوراکی حدود ۵۰ درصد ارزانتر از جیرههای رایج خواهد شد.
کمال شهبازی تأکید کرد: این فناوری راهبردی، استان را در مسیر خودکفایی خوراک دام قرار داده و وابستگی تولید به نهادههای وارداتی نظیر ذرت و کنجاله سویا را به حداقل میرساند. توسعه این طرح در سامانههای روستایی و عشایری، علاوه بر رونق تولید و اشتغال، معیشت بهرهبرداران دامی استان را متحول خواهد کرد. انتظار میرود با عملیاتیشدن این دانش بومی، استان اردبیل به قطب تولید خوراک دام ارزانقیمت تبدیل شود.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید