Sunday, July 6, 2025
  • time : 07:39
  • Date : Mon Jun 09, 2025
  • news code : 230135
دستاوردهای پنج‌دهه‌ای سازمان تات؛
از صرفه‌جویی ۲ میلیارد دلاری تا تولید ۹۸ درصد بذرهای داخلی
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل از دستاوردهای چشمگیر سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در پنج دهه فعالیت خبر داد و گفت: این سازمان سالانه به طور متوسط ۲۰۰ یافته پژوهشی را به کشاورزان معرفی می‌کند.

 به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ کمال شهبازی در اولین رویداد ملی روز درهای باز کشاورزی که به مناسبت پنجاهمین سال تأسیس سازمان تات در اردبیل برگزار شد، به تشریح ساختار سازمان تات اظهار داشت: این سازمان دارای ۲۲ مؤسسه و مرکز ملی، ۳۴ مرکز تحقیقات استانی و ۳۱۴ ایستگاه و پایگاه تحقیقاتی در سراسر کشور است.

 رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با اشاره به جامعه هدف این سازمان تصریح کرد: سازمان تات برای خدمت به بیش از ۴ میلیون بهره‌بردار، ۱۰ میلیون زن روستایی و ۴۰۰ هزار زن عشایری، شبکه‌ای متشکل از بیش از ۱۲۵۰ محقق معین، حدود ۷۰۰۰ مروج پهنه و ۳۸ هزار مروج تربیت کرده است.

 وی ادامه داد: این شبکه در کنار ۱۸۶۰ عضو هیئت‌علمی و ۵۶۰۰ نیروی پشتیبان فعالیت می‌کنند تا دستاوردهای تحقیقاتی به طور مؤثر به کشاورزان منتقل شود.

 شهبازی با بیان اهتمام ویژه سازمان تات به ارائه خروجی‌های کاربردی از معرفی سالانه ۲۰۰ یافته پژوهشی به کشاورزان خبر داد و گفت: این سازمان تاکنون ۴ هزار و ۶۵۷ برون‌داد به‌صورت دستورالعمل، هندبوک و نشریات و ۸۵۶ دانش فنی در اختیار کشاورزان و بخش خصوصی قرار داده است.

 وی افزود: طرح جهش تولید در دیمزارها، اجرای طرح الگوی کشت، افزایش ضریب نفوذ دانش و معرفی ارقام زراعی و باغی متناسب با شرایط اقلیمی از جمله اقدامات مؤثر این سازمان بوده است.

 رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان اردبیل به تشریح دستاوردهای سازمان تات پرداخت و گفت: صرفه‌جویی سالانه بیش از ۲ میلیارد دلار ارز برای کشور، معرفی بیش از ۵۰۰ رقم زراعی و باغی به کشاورزان، توسعه ۸۵ دانش فنی و فناوری در حوزه کشاورزی، تولید ۹۸ درصد بذرهای گیاهان زراعی کشور به‌صورت داخلی و تولید ۷۰ درصد واکسن‌های انسانی و دامی و ۳۰ درصد واکسن‌های طیور کشور بخشی از این دستاوردها است.

 شهبازی به برنامه‌های آتی سازمان تات اشاره کرد و افزود: تدوین نقشه راه ۲۰ساله برای توسعه کشاورزی پایدار، هدف‌گذاری برای خودکفایی ۱۰۰ درصدی در تولید شکر تا پایان برنامه هفتم توسعه، ایجاد بزرگ‌ترین مرکز داده کشاورزی کشور و توسعه زیست‌بوم‌های نوآوری از جمله برنامه آتی سازمان تات است.

 وی در پایان تأکید کرد: سازمان تات در پنج دهه فعالیت خود نقش بی‌بدیلی در تحول کشاورزی ایران داشته و همچنان به‌عنوان بازوی علمی وزارت جهاد کشاورزی، مسیر توسعه کشاورزی دانش‌بنیان را هموار می‌کند.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید
خبرگزاری ایلنا

00.001.jpg

00.005.jpg

00.004.jpg

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags