دوشنبه, 8 بهمن 1403

مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۵/۰۴ 
  • کد خبر : ۱۲۷۴۶۵
بازدید یاوران تولید از مزارع و باغات مركز خدمات كشاورزی ساوالان شهرستان پارس‌آباد مغان استان اردبیل

 یاوران تولید از مزارع و باغات مرکز خدمات کشاورزی ساوالان شهرستان پارس‌آباد مغان استان اردبیل با حضور مهندس نظیفی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پارس‌آباد مغان و دکتر اخوان معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان و پژوهشگر مروج ارشد آب و سامانه‌های آبیاری بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بر اساس گزارش‌های به دست آمده از کشاورزان و باغداران منطقه مبنی بر وجود زرد برگی شدید در برخی باغات میوه و عدم رشد رویشی مناسب برخی محصولات کشاورزی ازجمله ذرت علوفه‌ای، بادام زمینی و یونجه، اکیپی از محققین، کارشناسان در قالب یاوران تولید از مزارع مرکز خدمات کشاورزی ساوالان شهرستان پارس‌آباد مغان کردند.

با توجه به اینکه مجموعه‌ای از فاکتورها از جمله عوامل خاکی، آب آبیاری، آفات و بیماری‌ها می‌توانند در ایجاد مشکلات تغذیه‌ای مؤثر باشند، لازم بود، تخصص‌های مختلف در این بازدید حضور داشته باشند. برای بررسی وضعیت تغذیه‌ای و رشد محصولات مورد نظر، با حضور کشاورزان، مروجین و کارشناسان دستگاه‌های اجرای مدیریت جهاد کشاورزی از مزارع بازدید به عمل آمد

در مزرعه ذرت علوفه‌ای مشکل تغذیه گیاهی خاصی مشاهده نگردید. حاشیه مزرعه به دلیل وجود علف‌های هرز می‌تواند به عنوان منبع گسترش احتمالی آفات و بیماری‌ها در مزرعه باشد. لذا توصیه شد با علف‌های هرز حاشیه مزرعه مبارزه شود. در مزارع بادام زمینی و یونجه بازدید شده، کشاورز از اسیدسولفوریک برای کاهش PH خاک استفاده می‌کرد. در این خصوص یادآوری شد که استفاده از اسیدسولفوریک یکی از راهکارهایی است که بیشتر برای اصلاح بیکربنات آب آبیاری استفاده می‌شود که با توجه به آهکی بودن اراضی، تأثیر محسوسی بر کاهش دائمی PH خاک نمی‌تواند داشته باشد. هرچند در منابع علمی، به اثرات کوتاه مدت اسید در محلول سازی عناصر غذایی رسوب شده در خاک گزارش شده است. علاوه بر اسیدسولفوریک، راهکارهای کم خطر دیگری از جمله کاربرد گوگرد همراه با تیوباسیلوس وجود دارد. همچنین اثرات ثانویه کاربرد اسیدسولفوریک در افزایش شوری خاک نیز برای کشاورز بیان شد که در این راستا، استفاده از آزمون خاک ضروری است. در باغ میوه شلیل بازدید شده، دلیل زرد برگی، کمبود شدید آهن تشخیص داده شد که علائم کمبود عنصر روی نیز در برخی درختان وجود داشت. در این باغ روش صحیح کوددهی (چال کود) به کشاورز توضیح داده شد. در کل اهمیت آزمون خاک و برگ برای افزایش عملکرد کمی و کیفی به کشاورزان توضیح داده شد.

به طور کلی، در صورت عمل به توصیه کارشناسان و با اقدامات پیشگیرانه، در مقدار سموم کشاورزی صرفه‌جویی قابل توجهی به عمل آمده و با استفاده از روش‌های بهینه کودی، بهره‌وری کودها افزایش و عملکرد کمی و کیفی بهبود پیدا خواهد کرد.

منبع خبر
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها