پنج‌شنبه, 29 آذر 1403

مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۵/۲۰ 
  • کد خبر : ۱۲۸۱۶۷
بازدید از اراضی زه‌دار شهرستان پارس‌آباد در قالب طرح یاوران تولید توسط اعضای هیات علمی مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل و بر اساس گزارش مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان پارس‌آباد و درخواست بهره‌برداران و کشاورزان تولید کننده ذرت بذری در منطقه اولتان در خصوص بررسی محدودیت‌های تحمیل شده به مزارع کشاورزان به‌دلیل ضعف در زهکشی داخلی خاک و بروز مشکلات تهویه ناحیه ریشه گیاه، نمایان شدن اثرات ماندابی و شوری و سدیمی شدن خاک مزارع روز پنجشنبه، 16 مردادماه 1399 یک کارگروه تخصصی متشکل از اعضای هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل به همراه کارشناسان جهاد کشاورزی و جمعی از کشاورزان منطقه در این اراضی حضور یافته و ابعاد مشکلات مطروحه و سایر مسائل موجود را مورد بررسی میدانی و تبادل نظر قرار دادند.

طی این بازدید، از طریق مشارکت و تبادل نظر با کشاورزان و کارشناسان جهاد کشاورزی محدوده اراضی مسئله‌دار منطقه که با مشکلات زهکشی ضعیف و شوری و سدیمی شدن خاک مواجه بودند بر روی نقشه منطقه مشخص و مورد بازدید میدانی قرار گرفت. مساحت ناخالص تقریبی این محدوده در حدود 2 کیلومترمربع برآورد شد. بررسی­ های میدانی حاکی از وجود مشکلات ماندابی و شوری و سدیمی خاک مزارع این محدوده بود.

در این رابطه، دکتر فرزین پرچمی عراقی از بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، راهکارهای رفع مشکلات ماندابی و شوری و سدیمی خاک را تشریح کرده و خاطرنشان کرد که مشکلات زهکشی در این محدوده از طریق نصب زهکش­ های زیرزمینی به­ طور قابل توجهی قابل رفع خواهد بود و در این رابطه، نکات مربوط به مطالعات زهکشی و اصلاح اراضی تشریح گردید.

همچنین، دکتر شریفی زیوه، از بخش تحقیقات گیاه‌پزشکی، اهمیت نقش تغذیه مناسب و انجام عملیات زراعی به­ موقع با هدف دستیابی به مدیریت صحیح عوامل خسارت­ زای زنده را تشریح نمود و بر نقش مهم پاک‌سازی حاشیه مزرعه از علف­ های هرز بر کاهش جمعیت علف­ های هرز تأکید کرد.

در ادامه، مهندس اسدی از بخش تحقیقات خاک و آب، بر لزوم انجام توصیه­ های کودی بر اساس نتایج آزمون خاک مزارع و اثر غیرقابل انکار تأمین مواد مغذی گیاه بر سلامت غذایی جامعه تأکید نمود و در خصوص مصرف منطقی اسید هیومیک و اسید فلوئیک توصیه­ هایی را به کشاورزان ارائه داد.

منبع خبر
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها