شنبه, 22 دی 1403

مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۵/۲۷ 
  • کد خبر : ۱۲۸۵۵۲
بازدید یاوران تولید از مزارع مركز خدمات كشاورزی دشت شهرستان پارس‌آباد مغان استان اردبیل

 بازدید یاوران تولید مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل از مزارع مرکز خدمات کشاورزی دشت شهرستان پارس‌آباد مغان با حضور دکتر اخوان معاون پژوهش و فناوری مرکز و پژوهشگر مروج ارشد آب و سامانه‌های آبیاری، دکتر شریفی متخصص گیاه‌پزشکی، دکتر پسندیده متخصص تغذیه و نمایندگان ترویج و دستگاه‌های اجرایی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان انجام شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بر اساس گزارشات دریافتی مبنی بر عدم رشد رویشی مناسب محصول کشاورزی پنبه در برخی مزارع، اکیپی از محققین، کارشناسان و کشاورزان از مزارع روستای فیروزآباد شهرستان پارس‌آباد مغان بازدید کردند. با توجه به اینکه مجموعه‌ای از فاکتورها از جمله عوامل خاکی، آب آبیاری، آفات و بیماری‌ها می‌توانند در ایجاد مشکلات تغذیه‌ای مؤثر باشند، لازم بود، تخصص‌های مختلف در این بازدید حضور داشته باشند.

بیماری و آفت: مزرعه خوشبختانه دارای حشرات مفید همچون بالتوری سبز داشت که می‌تواند در مبارزه آفات مفید واقع شود. متأسفانه در مزرعه کرم غوزه پنبه (هلیوتیس پنبه) در حال تخم‌ریزی بود و سنک غوزه پنبه و شته نیز مشاهده گردید که در صورت عدم مبارزه کشاورز، می‌تواند صدمات جبران ناپذیری به مزرعه وارد نماید. توصیه گردید کشاورز با کاربرد سم اوانت (ایندوکساکارب) و کنفیدور (ایمیداکلوپراید) که به عنوان حشره‌کش استفاده می‌شود، از خطرات آتی و کاهش عملکرد جلوگیری نماید.

کیفیت آب آبیاری: بر اساس گزارش زارع مبنی بر کیفیت پایین آب آبیاری و شوری بالای آن، کارشناس مربوطه احتمال شوری زیاد را بر اساس نتایج آنالیز آب آبیاری گذشته ضعیف دانسته اما به دلیل وجود علائم شوری در سطح خاک و کسب اطمینان لازم، از دو منبع اصلی آب آبیاری مزرعه، جداگانه نمونه آب تهیه گردید. در این خصوص لازم به توضیح است که در بالادستی مزرعه، یک شاخه از آب زهکشی مزارع بالادستی به شاخه اصلی آب آبیاری وارد می‌شود.

تغذیه گیاهی: در مزرعه، رشد رویشی و ارتفاع گیاه مناسب بود و علائمی از کمبود عناصر غذایی مشاهده نگردید. با توجه به اینکه تاکنون کشاورز نسبت به نمونه‌برداری و آنالیز خاک مزرعه مبادرت نکرده بود، در خصوص اهمیت آزمون خاک و برگ در افزایش عملکرد کمی و کیفی و افزایش مقاومت گیاهان به آفات و بیماری توضیح داده شد. همچنین در خصوص ادامه کود دهی و نحوه تشخیص اصالت کود، مطالبی بیان گردید.

به طور کلی، در صورت عمل به توصیه کارشناسان و با اقدامات پیشگیرانه، با استفاده از روش‌های بهینه کودی، مقاومت گیاهان به آفات و بیماری‌ها افزایش و مقدار مصرف سموم کشاورزی کاهش خواهد یافت.

 

منبع خبر
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها