سه‌شنبه, 18 دی 1403

مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۵/۲۹ 
  • کد خبر : ۱۲۸۶۸۸
دكتر حسین كربلائی خیاوی بر لزوم ترویـج كشت گیاهـان دارویـی بومی در اراضی شیب‌دار و دیم زار كم بازده كشاورزی تأكید كرد

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر حسین کربلائی خیاوی در جریان بازدید از پایگاه تحقیقات گیاهان دارویی سامیان اردبیل با اشاره به اینکه ترويـج ديـم کاري گياهـان دارويـي بومی بـا روش‌های فنـي و راهبردي همـگام با طبيعـت، راهکاری بـراي اسـتفاده بهينه از ظرفیت‌های طبيعي استان و تحقـق برنامه‌های اشـتغال، توليـد، فـرآوري و ایجـاد ارزش افزوده در جوامع روسـتايي و عشـايري محسـوب می‌شود، اظهار داشت: هدف اصلـي در ديـم کاري، اسـتفاده صحيح از نزولات آسـماني و برنامه‌ریزی توليـد گياهـان دارويـي ديـم سـازگار و با ارزش اسـت که معمولاً این نوع کشـت در اراضي شـيب دار صـورت می‌گیرد.

وی افزود: گیاهان دارویی چندسـاله يـا دائمـي بـا ايجـاد پوشـش گياهـي و گسـترش سیستم ریشه دوانی خود، از فرسـايش خـاک جلوگيـري کـرده و ضمـن افزايـش مـاده آلـي، طـي چنديـن سـال، توليد مناسـب در اقلیم‌های مناسـب براي رشـد خـود را نيز خواهند داشـت. از طرفی دیگر اسـتفاده از گياهـان دارويـي چندسـاله، لـزوم رهاسـازي زمين براي یک سال بـه عنوان آيـش و فقدان بهره‌وری اقتصـادي زمین‌های ديـم را منتفي مي‌کنـد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در ادامه سخنان خود افزود: در ايـن راسـتا با اسـتفاده دائمـي از اراضي ديـم و بهره‌گیری از گياهـان سـازگار و مفيـد، ضمن حفـظ رطوبت خـاک و جلوگيري از تبخيـر سـطحي با ايجاد پوشـش گياهي، هر سـاله مـاده آلي خاک و ظرفيـت جـذب آب نيـز افزايـش مي‌يابد. در این زمینه انتخـاب مناسب‌ترین گونه گياه دارويي بـراي ديم کاري در شـرايط اقليمـي دیم‌زارهای استان از اهميت ویژه‌ای برخوردار اسـت. از این رو در شـرايط ديـم استان بايـد از گياهـان دارويـي بومـي و سـازگار بـا شـرايط اقليمـي و مقـاوم بـه آفـات و بیماری‌های منطقـه اسـتفاده کـرد.

مجری طرح احیاء و توسعه کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور اظهار داشت: از مهم‌ترین گیاهان دارویی بومی، کم توقع و قابل کشت در شرایط اقلیمی استان می‌توان به رازیانه، بومادران، نسترن کوهی، اسطوخودوس، مرزه، اسفرزه، زیره، ماریتیغال و آویشن، گل محمدی، بید مشک و سرخارگل و مریم گلی اشاره کرد که می­توانند در مناطقی که کاشت محصولات زراعی گندم و جو به دلیل محدودیت منابع آب و خاک توجیه اقتصادی ندارند و همچنین برای جلوگیری از فرسایش زمین‌های کشاورزی که در حال حاضر به دلیل کمبود آب کشت نمی‌شوند استفاده گردند.

منبع خبر
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها