پنج‌شنبه, 2 اسفند 1403

مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۶/۰۱ 
  • کد خبر : ۱۲۸۷۶۴
مهندس كشاورز قائم مقام وزیر جهاد كشاورزی در امور پروژه‌های زیربنایی آب و خاك كشور و هیئت همراه از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های كشاورزی منطقه مغان بازدید كردند

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل روز پنجشنبه 30 مردادماه 1399، مهندس کشاورز قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور پروژه‌های زیربنایی آب و خاک کشور به همراه دکتر حسین دهقانی سانیچ رئیس مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی و دکتر شریفی معاون برنامه‌ریزی مؤسسه در سفر دو روزه به استان اردبیل از شرکت‌های کشت و صنعت و دامپروری مغان، پارس، ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان و مزارع نمونه بخش خصوصی بازدید کردند.

در این مراسم که با حضور دکتر عزیزی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری، مهندس نیکشاد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، دکتر حسین کربلائی خیاوی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، دکتر اخوان رئیس بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز، مهندس شهریار معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی، مهندس روحی مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی و جمعی از مدیران استانی حضور داشتند، از مزارع ذرت بذری شرکت کشت و صنعت پارس در سطح 800 هکتار، برداشت مکانیزه گوجه‌فرنگی، واحدهای دامپروری، باغات و مزارع نمونه و کارخانجات افتتاح شده و دیگر صنایع زنجیره‌ای تولیدی در حال احداث شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان، مزارع نمونه بخش خصوصی پنبه، ذرت و سورگوم بذری و طرح‌های تحقیقاتی ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان بازدید به عمل آمد. این هیئت از طرح‌های تحقیقاتی پنبه، ذرت، بادام زمینی و دانه‌های روغنی ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان بازدید نمودند.

دکتر حسین کربلائی خیاوی ضمن عرض خیرمقدم گزارشی از سیمای کشاورزی استان را ارائه کرد و اظهار داشت: رسالت اصلی ما در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان، شناسایی چالش‌ها و محدودیت‌های بخش کشاورزی استان و ارائه راهکارهای لازم به منظور حل آن است. اجرای پروژه‌های تحقیقاتی در زمینهٔ علوم زراعی، باغی، خاک و آب، فنی و مهندسی کشاورزی، گیاه‌پزشکی، علوم دامی، منابع طبیعی، حفاظت خاک و آبخیزداری در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بر مبنای وظایف حاکمیتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی دنبال می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل تأمین هسته‌های اولیه بذری را از اقدامات مهم تحقیقاتی این مرکز برشمرد و تصریح کرد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در حوزه تولید محصولات فناورانه موفق به تولید 10 تن بذر پرورشی یک، 150 تن بذر پرورشی دو، 270 تن بذر پرورشی سه و بالغ بر 300 تن بذر مادری ویژه مناطق نیمه گرمسیر و سردسیر استان شده است.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۲ درآمدهای اختصاصی مرکز ۱۵ میلیارد ریال بود، خاطر نشان کرد: این رقم در سال ۱۳۹۸ به حدود 90 میلیارد ریال افزایش پیدا کرده است و پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال ۱۳۹۹ تا ۴۰ درصد افزایش پیدا کند.

دکتر کربلائی خیاوی با بیان اینکه افزایش دانش بهره‌برداران کشاورزی و به‌کارگیری شیوه‌های نوین علمی در بخش کشاورزی از طریق ارائه آموزش‌های مهارتی امکان‌پذیر است، اظهار داشت: در سال 1392 در حوزه آموزش بهره‌برداران 76000 نفر ساعت دوره برگزار شده که این رقم در سال 1398 به 650000 هزار نفر ساعت رسیده است.

مهندس عباس کشاورز قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور پروژه‌های زیربنایی آب و خاک کشور پس از بازدید در گفتگو با خبرنگار شبکه استانی سبلان اظهار داشت: منطقه مغان از لحاظ کشاورزی ملی، الگوی توسعه، تولید بذر و دانه‌های روغنی برای کشور حائز اهمیت است.

وی افزود: سالانه 12 میلیون تن ذرت سیلویی در کشور تولید می‌شود که حدود 95 درصد بذر آن در منطقه مغان تولید می‌گردد.

مهندس کشاورز در رابطه با فعالیت‌های تحقیقاتی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بیان داشت: این مرکز در سابقه تحقیقات کشور جزو 8 مرکزی است که از دهه 50 فعالیت خود را آغاز کرده است.

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور پروژه‌های زیربنایی آب و خاک کشور با بیان اینکه 40 درصد در پنبه و بیش از 80 درصد در دانه‌های روغنی و کنجاله وابسته به واردات هستیم، افزود: باید از فرصت‌ها، ظرفیت‌ها و پتانسیل منطقه استفاده حداکثری شود که در این صورت جهش تولید و کاهش واردات اتفاق می‌افتد.

وی در رابطه با کشت و صنعت‌های مغان و پارس گفت: واحدهای کشت و صنعت و دامپروری مغان و پارس به عنوان واحدهای پیشرو برای انتقال تکنولوژی محسوب می‌شوند و از نظر آموزشی پایلوت‌های خوبی هستند.

در این مصاحبه مهندس کشاورز، نبود صنایع تبدیلی مناسب را یکی از معضلات اساسی بخش کشاورزی کشور دانست و گفت: ایجاد صنایع تبدیلی کافی به تولید صنعتی و بهداشتی مازاد تولید کشور و صادرات کمک می‌کند زیرا کشورهای همسایه ما ظرفیت خرید این محصولات را از کشور ما دارند.

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور پروژه‌های زیربنایی آب و خاک کشور در پایان افزود: شرایط کشور ایجاب می‌کند محققان در بخش اجرا حضوری پر رنگ و گسترده‌ داشته باشند تا یافته‌های تحقیقاتی آن‌ها به طور کامل عملیاتی شود.

منبع خبر
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها