دوشنبه, 1 بهمن 1403

مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۶/۲۳ 
  • کد خبر : ۱۲۹۸۰۴
بازدید دكتر حسین كربلائی خیاوی از پایگاه تحقیقاتی كندرق خلخال

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر حسین کربلائی خیاوی روز سه‌شنبه 18 شهریور‌ماه 1399 از پایگاه تحقیقات منابع طبیعی کندرق خلخال به منظور بررسی مسائل و مشکلات موجود بازدید کرد.

در این بازدید رئیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آلاروق اردبیل، رئیس بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز و رئیس و محقق پایگاه تحقیقات کندریق خلخال وی را همراهی می‌کردند. دکتر حسین کربلائی خیاوی از پروژه‌های اجرا شده در زمینه کشت گیاهان دارویی در اراضی شیب‌دار، آزمایشات جنگل‌کاری با گونه ارس در شرایط دیم، طرح‌های سازگاری با درختان چند منظوره و همچنین آزمایش سازگاری گونه‌های سوزنی برگ بومی و شاخص با قابلیت احیاء اراضی تخریب شده بازدید کردند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در این بازدید اظهار داشت: کوهستانی بودن منطقه و داشتن شرایط آب و هوایی منحصر به فرد و خصوصیات رویشگاهی و اکولوژیکی بی نظیر و واقع شدن در حوزه آبخیز قزل‌اوزن باعث شده است شهرستان خلخال بیشترین اراضی طبیعی بی نظیر و ارزشمند توده‌های جنگلی یعنی 85 درصد جنگل با بیش از 45 هزار هکتار و 21 درصد مرتع بیش از 200 هزار هکتار استان را در خود جای دهد بطوریکه ذخیره گاه جنگلی ارس و پسته وحشی در بخش خورش رستم خلخال و مراتع آق داغ به دلیل داشتن بیشترین تنوع گونه‌ای گیاهی از ارزشمندترین رویشگاه‌های دارای الگوی خاص رویشی کشور هستند که بایستی در حفظ، احیاء و توسعه آن اهتمام بیشتری صورت گیرد که نیازمند توجه بیشتر هم در سطح استانی و هم در سطح ملی است.

وی نقش این پایگاه تحقیقاتی در زمینه اجرای پروژه‌های منابع طبیعی در استان را مهم ارزیابی کرد و افزود: پایگاه کندریق خلخال یکی از مهمترین و اصلی‌ترین سایت‌های مطالعاتی و تحقیقاتی کشور در زمینه رویاندن بذر ارس و تولید و تکثیر جنسی این گونه ارزشمند است.

دکتر حسین کربلائی خیاوی در ادامه ابراز داشت: حفاظت و قرق کردن این منطقه و جلوگیری از ورود دام به این عرصه‌ها باعث شده است پایه‌های مادری ارس و پسته وحشی از شرایط و شادابی مطلوبی جهت رویش و تولید بذر برخوردار باشند به همین دلیل این منطقه می‌تواند به عنوان محوطه‌های بذر گیری در جهت تأمین بذور ارس برای تولید انبوه این گونه در کشور مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی در خاتمه به ادامه پیگیری فعالیت‌های این پایگاه در زمینه توسعه کشت گیاهان دارویی بومی و تولید و تکثیر نهال ارس تأکید و اظهار امیدواری کرد با تولید انبوه نهال این گونه با ارزش به عنوان مهمترین سرمایه طبیعی و استفاده از آن در برنامه‌های احیاء بیولوژیکی در طرح‌های جنگل‌کاری، آبخوان‌داری و آبخیزداری شاهد شکوفایی هر چه بیشتر عرصه‌های منابع طبیعی استان باشیم.

منبع خبر
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
امتیاز :  ۵/۰۰ |  مجموع :  ۱

برچسب ها