به گزارش روابط عمومی دکتر حسین کربلائی خیاوی از عملیات پروسس بذر غلات در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل روز شنبه 22 شهریورماه بازدید کرد.
در این بازدید که از قسمتهای مختلف عملیات بوجاری و انبارهای نگهداری بذور بوجاری شده صورت گرفت، دکتر حسین کربلائی خیاوی با اشاره به نقش مرکز در تولید هستههای اولیه بذری اظهار داشت: با توجه به اهمیت جایگاه بذر استاندارد در افزایش راندمان تولید ضرورت داشت توجه ویژهای به ارتقاء کیفیت آن شود. جهت تولید بذر استاندارد علاوه بر مسائل زراعی، در فرآیند بوجاری و فراوری بذر نیز یکسری اقدامات جهت رسیدن به آن هدف رعایت شود که یکی از فاکتورهای مد نظر در فراوری بذر نوسازی و راهاندازی دستگاه بوجاری است که توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در سال 1396 در اختیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل قرار گرفت که تأثیر بسزایی در افزایش کیفیت بذور استحصالی استان و کشور دارد.
رئیس مرکز در ادامه تصریح کرد: در سال 1399 حدود 400 تن بذرور پرورشی غلات (گندم و جو) در این مرکز استحصال شد که عملیات بوجاری و بستهبندی بذور با حساسیت ویژه توسط پرسنل فنی مرکز و با نظارت بخش تحقیقات ثبت و گواهی بذر در طبقات مختلف بذری؛ پرورشی 1، پرورشی 2 و پرورشی 3 در حال انجام است.
دکتر حسین کربلائی خیاوی اظهار کرد: این دستگاه بوجاری بذر قابلیت جداسازی همسان به روش وزنی را داشته و قادر است بذرهای مخلوط شده بهطور ناخواسته را که از لحاظ ابعاد یکسان بوده و در سیستمهای غربالی جداسازی نشده را تفکیک کند و بذرهای پوک را نیز از بذرهای سالم جدا کند.
لازم به ذکر است این دستگاه دارای بالابر تغذیه بوجاری 5 تن در ساعت، دستگاه سیاهدانه گیر جهت جداسازی نیم دانه و سیاهدانه موجود در گندم، دستگاه جو و یولاف گیر جهت جداسازی جو و یولاف موجود در گندم، دستگاه ضدعفونی مارپیچی با سم زنی مایع، دستگاه باسکول دیجیتال، نوار نقاله 3 متری انتقال کیسه، چرخ کیسه دوز و ... است.