به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل کارگاه آموزشی «روشهای تهیه و مصرف بهینه سیلاژ ذرت و کاه غنی شده در تغذیه دام» روز سهشنبه ۲۵ شهریورماه ۱۳۹۹ در محل گاوداری آقای عزیزی در روستایی گوده کهریز با حضور دکتر بهشتی فرماندار شهرستان گرمی، مهندس بدرزاده مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گرمی، دکتر محمود صحرایی عضو هیأت علمی و رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز، اکبر ابرغانی عضو هیأت علمی بخش تحقیقات علوم دامی، مهندس حسن لطفی رئیس امور دام گرمی، مهندس یوسف لطفی و الهامی مسئول و نماینده ترویج شهرستان گرمی و مهندس محبی زاده و امید ابی زاده مسئولین تعاونی دامداران استان اردبیل و ۵۰ نفر از دامداران منطقه با رعایت پروتکلهای بهداشتی در فضای باز تشکیل گردید.
در این کارگاه آموزشی در بخش اول: در خصوص نحوه احداث سیلو، زمان برداشت و چاپر کردن ذرت علوفهای، نحوه عملآوری سیلاژ ذرت علوفهای، ارزیابی عملی کیفیت سیلاژ از لحاظ رنگ، بو، رطوبت، اسیدیته و غیره و میزان مصرف آن در تغذیه گاوهای شیری و گوشتی آموزشهای کاربردی ارائه گردید.
در بخش دوم این کارگاه آموزشی: به موضوع غنیسازی کاه و سایر فرآوردههای فرعی کشاورزی پرداخته شد و به دامداران در خصوص نحوه مصرف، میزان مصرف و تهیه جیرههای غذایی برای مصرف در دامداریهای کوچک روستایی آموزشهای لازم داده شد و در پایان با توجه به قیمت کمتر و در دسترس بودن سیلاژ ذرت نسبت به سایر علوفهها بهویژه یونجه توصیه گردید دامداران برای کاهش هزینههای تولید از سیلاژ ذرت علوفهای استفاده نمایند.