جمعآوري اطلاعات و استفاده جهتدار از آنها براي پيشبرد اهداف مديريتي و سامانههاي همکاري، ابزارهايي هستند که به اعتقاد خيلي از متخصصين در عصر حاضر بدون آنها نميتوان به صورت بهينه سامانههای تولیدی را هدايت کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر صحرایی رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز در رابطه با پروژه توسعه سامانه های بهره وری پرورش گوسفند گفت: استان اردبيل يکي از مهمترين مراکز پرورش گوسفند و بز در کشور محسوب مي شود. شرايط جغرافيايي و اجتماعي اين منطقه، زمينه را براي پرورش گوسفند فراهم نموده به طوري که این حرفه توانسته است علاوه بر ایجاد اشتغال مولد و پایدار، در تأمین بخشی از گوشت قرمز مورد نياز کشور نیز نقش مهمي داشته باشد. اين استان 1.09 درصد از وسعت کشور را به خود اختصاص داده و دارای ۲ میلیون و ۴۶۰ هزار و ۴۶۵ رأس گوسفند و بره است. نژاد این دامها عمدتاً مغانی و همچنین آمیختههای از قزل است.
وی افزود: توسعه پايدار پرورش گوسفند هنگامي امکانپذير خواهد شد که پرورش اين دام از سوددهي مناسبي برخوردار باشد. بخش عمده جمعيت گوسفند و بز کشور تحت سامانههاي روستايي و عشایری پرورش داده مي شوند و از جمله چالشهاي موجود در بخش پرورش گوسفند و بز در سامانههاي روستايي و عشایری، بيسوادي و كمسوادي گلهداران و عدم استفاده از يافتههاي تحقيقاتي و ترويجي، ضعف دانش دامداران در زمينه خوراک و تغذيه دام، بالا بودن ضريب تبديل غذایی، ضعف آموزشهاي کاربردي براي بهرهبرداران، پايين بودن بهرهوري از کل عوامل توليد، بالا بودن هزينههاي توليد و قيمت تمام شده، پايين بودن وزن لاشه، نقص رعايت موارد بهداشتي در دامداريهاي سنتي و صنعتي، شيوع بيماريهاي واگيردار، بالا بودن درصد تلفات، عدم وجود تشکلهاي مناسب براي دامداريهاي سنتي و روستايي و ... است. فلذا پروژه مذکور در بخش تحقیقاتی علوم دامی این مرکز با هدف بهبود مديريت توليدمثل، تغذيه، مديريت گله، پرواربندی بره، مديريت بهداشت، کنترل بيماريها و ارائه الگوي مناسب جايگاه و تأسیسات در سامانههای بهرهور روستايي و عشایری در مدت 5 سال اجرا خواهد شد.