به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در چارچوب نظام نوین ترویج و پیرو فعالیتهای مستمر بخش تحقیقات علوم دامی در اجرای برنامههای یاوران تولید، روز چهارشنبه 30 مهرماه 1399 برنامه کارگاه آموزشی و ترویجی تغذیه اصولی دام سبک و سنگین با مشارکت دامداران دام سبک (گوسفند و بره و بز بزغاله) و دام سنگین (گاوهای بومی و دورگ) در تازه کند انگوت شهرستان گرمی برگزار شد. استفاده مناسب از منابع کلسیم و فسفر مانند آهک، استفاده نیم تا یک درصدی از مکملهای معدنی و ویتامینه در جیرهها جهت جلوگیری از تلفات جنین، سقط جنین و مرده زایی برهها و گوسالهها و دیگر عوارض تولید مثلی مانند ناباروری و قصرماندگی موضوعاتی بود که دکتر ابرغانی عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، اهمیت آنها را برای دامداران به زبان عام خودشان بیان کرد.
در ادامه وی استفاده مناسب از اقلام غذایی مرسوم و رعایت مقدار و تناسب آنها در جیره و ارائه لیست جیرههای مناسب برای دامهای سبک داشتی و بره پرواری و نیز گاو شیری با میانگین وزنی 500 کیلوگرم با تولید 10 تا 15 کیلوگرم را برای دامداران توضیحات داد. سپس مهندس قنبری بر لزوم تشکیل تعاونی خودجوش توسط دامداران و احداث یک کارگاه جهت تولید کنسانتره برچسب دار تأکید نمود و آن را به نفع دامداران منطقه دانست. در برگزاری این کارگاه مرکز جهاد کشاورزی تازه کند انگوت و کمیته امداد تازه کند مشارکت فعال داشتند.


