شنبه, 22 دی 1403

مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۸/۱۰ 
  • کد خبر : ۱۳۲۲۴۹
دویست و هجدهمین جلسه شورای تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی استان اردبیل برگزار شد

دکتر حسین کربلائی خیاوی در هجدهمین جلسه شوراي تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان اردبیل گفت: رویکرد سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اثربخشی پژوهش‌هاست.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، دویست و هجدهمین جلسه شوراي تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان اردبیل چهارشنبه 7 آبان ماه سال 1399 با حضور رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، مدیر هماهنگی ترویج استان، معاون پژوهش و فناوری و انتقال یافته‌های مرکز، معاون آموزشی مرکز، روسای بخش‌های تحقیقاتی و اعضای شورا با دستور جلسه بررسی طرح‌های تحقیقاتی پیشنهادی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در پردیس آموزش کشاورزی اردبیل تشکیل شد.

در این جلسه رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اظهار داشت: رویکرد سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اثربخشی پژوهش‌هاست.

دکتر حسین کربلائی خیاوی نقش ترویج و مروجان کشاورزی را به عنوان حلقه واسط بین تحقیقات و بهره‌برداران حائز اهمیت دانست و یادآور شد: تحقیق برای توسعه است، محقق طرحش را تا مرحله عملیاتی شدن در مزارع پیگیری می‌کند و نقش ترویج و مروجان کشاورزی به عنوان حلقه واسط بین تحقیقات و بهره‌برداران بسیار حائز اهمیت است و هدف از اجرای پژوهش هم افزایش بهره‌وری و گره‌گشایی از مشکلات تولید است.

دبیر شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان با بیان اینکه نخستین گام در كاربردی كردن طرح‌های پژوهشی، ایجاد محور ارتباط بین بخش‌های مختلف كشاورزی و مراكز پژوهشی در جهت ارتباط مستمر و بهتر مراكز پژوهشی با بهره‌برداران كشاورزی، است اظهار داشت: هنر پژوهش و تحقیقات این است که به گونه‌ای عمل کند که بهره‌بردار پذیرای بهره‌مندی از آن باشد و در راستای بررسی مشكلات و چالش‌های پیش روی آن‌ها فعالیت نماید.

وی افزود: از این طریق می‌توان با ارائه طرح‌های تحقیقاتی كاربردی و مشكل محور در جهت برون رفت از تنگناهای موجود و برنامه‌ریزی در جهت توسعه علمی بخش كشاورزی اقدام كرد و پژوهشگران باید طرح‌هایشان را بر مبنای نیازهای استفاده‌كنندگان و كاربرد یافته‌های تحقیقاتی در حل مشكلات و چالش‌های بخش كشاورزی متمركز كنند.

دکتر حسین کربلائی خیاوی تصریح کرد: در تحقیقات تقاضا محور لازم است محقق تا انتهای کار در کنار آموزش و ترویج قرار گیرد و تا کاربرد نتیجه تحقیق توسط بهره‌بردار و رفع نفوذ نتایج تحقیق را پیگیری نماید.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در زمینه اثربخش پژوهش‌ها عنوان کرد: بایستی گزارشات و عملکردهای تحقیقات اثر بخش باشند. معرفی ارقام، چاپ دستورالعمل و چاپ نشریه‌های ترویجی خروجی‌های اولیه هستند. باید هدف کلانی از قبیل افزایش تولید در واحد سطح و افزایش درآمد کشاورزان در نتیجه استفاده از ارقام جدید دنبال شود.

دکتر حسین کربلائی خیاوی بر لزوم افزایش ضریب نفوذ دانش برای جهش تولید در بخش کشاورزی و کاستن اثرات تحریم‌ها تأکید کرد و گفت: یکی از برنامه‌های اساسی برای جهش تولید در بخش کشاورزی این است که میزان و ضریب نفوذ دانش در عرصه‌های مختلف تولیدی این بخش افزایش پیدا کند.

در ابتدای این جلسه مهندس خواجوی مدیر هماهنگی ترویج استان مطالبی در خصوص توسعه کشاورزی استان اردبیل بیان کرد و گفت: سالانه حدود 800 هزار تن سیب‌زمینی در استان اردبیل تولید می‌شود اما نبود صنایع تبدیلی باعث خام فروشی و ضرر قابل توجه بهره‌برداران می‌شود.

وی بر آمادگی سازمان جهاد کشاورزی استان جهت پخش برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی با حضور اعضای هیأت علمی و محققان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل تأکید کرد. در پایان 4 طرح تحقیقاتی توسط اعضای شورا بررسی و تصویب شد.

روابط عمومی و بین‌الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

منبع خبر
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها