به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اين پروژه در راستاي سياست وزارت جهاد کشاورزي در خصوص معرفي و ترويج و تنوع بخشي منابع علوفهای بر اساس بهبود بهرهوری از آب و خاک حائز اهميت است و در تکميل پژوهشهای بخش زراعت علوفه قرار دارد.
دکتر محمود صحرایی رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز در این زمینه گفت: در استان اردبيل به لحاظ خشکسالي هاي که در سالهای اخير اتفاق افتاده و در راستاي تأمین علوفه رويکردها به سمت تغيير الگوي کشت و کاشت گياهان کم آب بر از جمله ماشک علوفهای متمرکز شده به طوری که ميزان کشت ماشک علوفه در مناطق ديم و به عنوان کشت دوم معادل 4600 هکتار است. گياه علوفهای ماشـک گل قرمز (Vicia villosa) از خانواده بقولات بوده و از ویژگیهای اين گياه سازگاري آن با شرايط سخت، خشک و نيمه خشک، محتواي پروتئيني و ارزش تغذیهای زياد، دوره رشد کوتاه و نياز به رسيدگي کم و بهبود حاصلخيزي خاك از طريق تثبيت نيتروژن است.
وی افزود: اخيراً اين گياه، به عنوان کشت دوم در مناطق ديم ترويج شده که سبب افزايش توليد علوفه و درآمدزايي در اين مناطق شده است کشت مخلوط اين گياه با گراس هاي علوفهای نظير جو به منظور توليد علوفه، انتخاب مناسبي براي افزايش عملکرد و پايداري توليد در سيستم کشاورزي کم نهاده است. همراه شدن غلات با علوفه ماشک، ساختاري را براي محافظت رشد ماشک، بهبود شرايط نوري و تسهيل کار ماشين برداشت فراهم کرده و همچنين کيفيت علوفه ماشک را افزايش میدهد غلات عمدتاً از نظر محتواي پروتئين فقير بوده و همراهي گونههای لگومينه مانند ماشک با غلات موجب افزايش محتواي پروتئين خام و بهبود کيفيت علوفه حاصله میگردد. کيفيت علوفه ماشکها بسيار بالا بوده و از لحاظ پروتئين و خاکستر با يونجه قابل مقايسه هستند و بطور کلي علوفه ماشک اثر نامطلوبي از نظر سلامتي و رشد برهها نداشته و از لحاظ تغذیهای میتواند بطور کامل جايگزين يونجه در جیرههای پرواري برهها گردد. لذا براي بررسی جوانب بيشتر در سطح مزارع دامداران و پاسخ به برخي سؤالات از جمله ارزش اقتصادي، پروژه حاضر در یک واحد دامداری واقع در روستای پیله رود توسط بخش تحقیقات علوم دامی در حال اجرا است.