دکتر وفابخش معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت به همراه مهندس فرامک عزیز کریمی مدیر کل دفتر امور غلات و محصولات اساسی روز سهشنبه 28 آبان ماه 1399 در سفر به استان اردبیل از طرحها و دستاوردهای تحقیقاتی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بازدید به عمل آورند.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، در این بازدید که با حضور مهندس نیکشاد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، دکتر کربلائی خیاوی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، مهندس شهریار معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی و با حضور جمعی از مدیران استانی، محققان و پژوهشگران مرکز برگزار شد، ابتدا دکتر کربلائی خیاوی خلاصهای از عملکرد، ظرفیتها، توانمندیها و دستاوردهای پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل را ارائه کرد.
دکتر کربلائی خیاوی با بیان اینکه اثربخشی تحقیقات کشاورزی تأثیر مستقیمی در عرصههای زراعی و نقش اقتصادی و درآمدزایی برای کشاورزان و بهرهبرداران و نهایتاً بهبود تولید و عدم خروج ارز از کشور دارد، بیان داشت: اجرای 182 فقره طرح تحقیقاتی در دیسیپلینهای مختلف، تهیه و تدوین 87 نشریه علمی، تهیه و تدوین 14 فقره نشریه فنی و ترویجی، برگزاری 179 برنامه هفته انتقال یافتههای تحقیقاتی و روز مزرعه، کارگاه آموزشی و جلسه محققین معین با کارشناسان و بهرهبرداران مراکز خدمات کشاورزی، 19 فقره مشارکت در معرفی ارقام مختلف زراعی، 242 فقره پایش و بازدید از مزارع زارعین، اجرای 41 پایاننامه دانشجویی در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد، تولید 1577 تن غلات و دانههای روغنی، نظارت و کنترل محصولات مختلف زراعی با تولید بیش از 33677 تن بذر گواهی شده و باکیفیت و نظارت و کنترل 5 نهالستان با تولید بیش از 25 هزار اصله نهال بخشی از عملکرد مرکز در یک سال اخیر بوده است.
وی تأمین هستههای اولیه بذری را از اقدامات مهم این مرکز برشمرد و تصریح کرد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در حوزه تولید محصولات فناورانه موفق به تولید 10 تن بذر پرورشی یک، 170 تن بذر پرورشی دو و 270 تن بذر پرورشی سه ویژه مناطق نیمه گرمسیر و سردسیر استان شده است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: در سال جاری 530 تن بذر گندم و جو آبی و دیم منطقه گرم و مرطوب سواحل خزر و اقلیم سرد استان توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل پروسس و در اختیار شرکتهای خصوصی و زارعین قرار گرفت.
در این سفر دو روزه دکتر وفابخش از شرکتهای کشت و صنعت و دامپروری مغان و پارس، مزارع بخش خصوصی تولید ذرت بذری و پنبه و شرکتهای تولید کننده ذرت بذری بازدید کرد.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی در بازدید از مزارع و کارخانههای پرسس بذر شهرستان پارسآباد در گفتگو با واحد مرکزی خبر صدا و سیما گفت: با رعایت استانداردها و پروتکلهای بینالمللی تولید بذر، زمینه صادرات انواع بذر ذرت و سورگوم این منطقه به سایر کشورها فراهم میشود.
دکتر وفابخش با بیان اینکه شهرستان پارسآباد در تولید بذر ذرت و سورگوم از پیشرفت بسیار خوبی برخوردار است، افزود: هم برداشت مکانیزه و هم پروسس بذر به صورت فنی و کاملاً مطابق با دستورالعملهای تحقیقاتی در حال انجام است.
وی شهرستان پارسآباد را به عنوان یکی از قطبهای بذر کشور برشمرد که هم توان تأمین نیاز داخل و هم توان صادرات بذر در آن وجود دارد.