پنج‌شنبه, 2 اسفند 1403

مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۹/۰۸ 
  • کد خبر : ۱۳۳۵۲۴
دكتر حسین كربلائی خیاوی از برنامه‌ریزی برای تولید و تكثیر گونه ارس در نهالستان جنگلی پایگاه تحقیقاتی كندرق خلخال خبر داد

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر حسین کربلائی خیاوی با اشاره به اینکه اقدامات جدی در سطح ملی به منظور حفظ عرصه‌های جنگلی ارزشمند و احیاء عرصه‌های تخریب یافته جنگلی و توسعه این جنگل‌ها با اجرای برنامه‌های جنگل‌کاری همیشه باید در اولویت کاری متولیان امر باشد، از برنامه‌ریزی انجام شده برای تولید و تکثیر 10000 اصله نهال ارس در پایگاه تحقیقاتی کندرق خلخال خبر داد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه پایگاه تحقیقاتی کندرق خلخال می‌تواند به عنوان یکی از مناطق شاخص و مهم در زمینه تولید و تکثیر نهال ارس در کشور مطرح شود، افزود: اُرس (آردوج) از معدود سوزنی برگان بومی ایران و یکی از گونه‌های بسیار با ارزش و حفاظتي جنگل‌های جنوب استان (شهرستان خلخال) است. از بين گونه­ هاي اين جنس، گونه Juniperus exelsa از نظر وسعت پراکنش از اهميت بيشتري برخوردار است. اين گونه علاوه بر دارا بودن خواص دارویی و صنعتی، بسيار مقاوم به خشکي هوا، سرما و دیر زیستی طولاني در بین گونه ­هاي جنگلی بومي کشور است كه به ندرت مي ­توان پايه ­اي يافت كه به دليل ضعف فيزيولوژيكي و يا آفت‌زدگی، خشكيده باشد. رویشگاه شاخص این گونه در استان اردبیل، مناطق جنوبی استان (شهرستان خلخال) است که در سطح 40 هزار هکتار به‌صورت توده‌های پراکنده و یا تک درخت پراکنش دارد و به‌عنوان مهم‌ترین ذخیره‌گاه جنگلی ارس در کشور محسوب می‌شود.  

وی افزود: سیستم ریشه دوانی ارس تأثیر بسزایی در حفاظت از رطوبت خاک را دارد. از آنجایی كه درختان ارس در جاهایی قابلیت رویش دارند كه درختان دیگری توانایی استقرار، زنده مانی و رویش را ندارند و به‌راحتی می‌توانند شرایط بسیار سخت رویشگاهی از قبیل دامنه‌های سنگی، سنگلاخی و آهکی در شیب‌های بسیار تند را تحمل نماید، نقش بسیار مهمی در تثبیت بستر دامنه‌ها، پایداری خاك، جلوگیری از فرسایش و تخریب خاك در مناطق كوهستانی دارند و در همین راستا می‌توانند یکی از گونه­ های مهم در برنامه­ های احیاء بیولوژیکی در طرح‌های آبخوان‌داری، آبخیزداری، توسعه جنگل‌کاری و جنگل داری شهری (کاشت درختان در فضای سبز شهری استان) محسوب شود؛ بنابراین لازم است تولید و تکثیر نهال این گونه در توسعه جنگل­ كاری، احیاء جنگل­ های مخروبه و توسعه رویشگاه‌های با ارزش این گونه در استان، توسط سازمان­ های اجرایی به عنوان یك اولویت مورد توجه ویژه قرار گیرد.

منبع خبر
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها