• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۹/۱۵ 
  • کد خبر : ۱۳۳۶۸۰
اثر و زمان هرس سبز روی عملكرد و كیفیت دو رقم هلو در مشگین شهر

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل شهرستان مشگين شهر يکی از مهمترین مناطق ميوه خيز استان اردبيل بوده و سطح زیر کشت باغات این شهرستان حدود 15 هزار هکتار است که از این مقدار 2510 هکتار هلو و 980 هکتار شلیل می‌باشد. درختان هلو در طول فصل رشد، شاخه و برگ زيادی توليد نموده و باعث کاهش نفوذ نور به داخل تاج درخت شده رنگ‌پذیری و کيفيت میوه‌های سال جاری را کاهش می‌دهند. اگر درختان هلو هرس سبز نشوند مقدار زيادی از مواد غذايي درخت صرف رشد رويشی می‌شود و باردهی سال بعد کاهش می‌یابد. باغداران منطقه به علت عدم اطلاع کافی از اهمیت هرس سبز هلو را هرس سبز نمی‌کنند که هم کیفیت و عملکرد محصول سال جاری پایین می‌آید و هم باردهی سال آینده دچار مشکل می‌شود.

لذا به منظور حل این مشکل پروژه‌ای تحت عنوان بررسي اثر شدت و زمان هرس سبز روي صفات کمی و کيفی ارقام هلوی دکسي رد و آلبرتا در شهرستان مشگین شهر توسط مهندس عادل پیرایش محقق باغبانی مرکز اجرا گردید. نتایج این تحقیق نشان داد در هلوی رقم  دکسي رد هرس 25 درصد و در رقم آلبرتا هرس 50 درصد شاخه‌های سال جاري، 55 روز بعد از باز شدن کامل گل‌ها، باعث کاهش رشد طولي و افزايش رشد قطري شاخه‌ها، افزايش وزن و حجم میوه‌ها، مواد جامد محلول و کاهش اسيديته میوه‌ها نسبت به شاهد شد. همچنین در اثر هرس سبز، عملکرد هلوی دکسی رد 3.4 تن و در رقم آلبرتا 2.7 تن در هکتار نسبت به شاهد افزایش یافت بنابراین توصیه می‌شود برای افزایش عملکرد و کیفیت میوه‌ها و کنترل رشد رویشی، 55 روز بعد از شکوفه دهی کامل، در هلوی رقم دکسی رد 25 درصد و در هلوی رقم آلبرتا 50 درصد شاخه‌های سال جاری، هرس سبز شوند.

منبع خبر
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0