سه‌شنبه, 2 بهمن 1403

مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۹/۱۸ 
  • کد خبر : ۱۳۳۸۵۴
تولید جیره‌های غذایی اقتصادی از منابع خوراكی بومی استان اردبیل برای تغذیه واحدهای مرغداری گوشتی توسط محققان مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر محمود صحرایی رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز گفت: به طور معمول در حدود 90 درصد مواد خوراکی تشکیل دهنده جیره طیور را دانه ذرت و کنجاله سویا تشکیل می‌دهند، لیکن به لحاظ محدودیت در تولید داخلی و افزایش تقاضا، قریب 80-70 درصد اقلام مورد نیاز متکی به واردات است که باعث شده در سال‌های اخیر به علت مشکلات در تخصیص ارز و اعمال تحریم‌ها، قیمت تمام شده هر کیلوگرم جیره غذایی جوجه گوشتی افزایش یافته و منجر به افزایش قیمت گوشت تولیدی و غیراقتصادی شدن تولید شده است.

وی افزود: برای دستیابی به تولید مطلوب و اقتصادی و برون رفت از وضعیت موجود، تأمین مواد خوراکی و به‌ویژه منابع پروتئین و انرژی ارزان قیمت و متناسب با احتیاجات جوجه‌های گوشتی ضروری به نظر می‌رسد و بایستی از منابع خوراکی جدید و غیرمعمول داخلی از قبیل بقایای بوجاری گندم و کنجاله کلزا در جهت جایگزین کردن ذرت و کنجاله سویا در تغذیه جوجه‌های گوشتی استفاده گردد.

محقق بخش تحقیقات علوم دامی مرکز بیان کرد: بر اساس یافته‌های بخش تحقیقات علوم دامی می‌توان میزان کنجاله سویا و ذرت را در جیره‌های پایه جوجه‌های گوشتی در مراحل رشد و پایانی به میزان 50 درصد با بقایای بوجاري درجه یک گندم و کنجاله کلزا به همراه افزودن 500 گرم مولتی آنزیم در تن جیره غذایی بدون اثرات منفی بر عملكرد توليدي جایگزین نمود که این فرمول با توجه به افزایش و نوسانات قیمت ذرت و کنجاله سویا و 13 میلیون جوجه ریزی سالانه در سطح استان می‌تواند در جهت افزایش تولید گوشت مرغ و اقتصادی کردن این صنعت نقش مؤثر و به سزایی داشته باشد.

منبع خبر
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها