بیست و یکمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل این مراسم با حضور مهندس اکبر بهنامجو استاندار اردبیل، دکتر نژاد محمد معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری، دکتر عزیز حبیبی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی، دکتر حسین کربلائی خیاوی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، روسا دانشگاههای استان، مسئولان دستگاههای اجرایی و فرهنگی استان و پژوهشگران و محققان روز شنبه 29 آذرماه 1399 در سالن بصیرت دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
مهندس اکبر بهنام جو استاندار اردبیل در بیست و یکمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه پژوهش بعد از انقلاب اسلامی جایگاه خود را پیدا کرده است، گفت: در حال حاضر نیز خوشبختانه پژوهشگران و حوزههای دانش بنیان در خصوص مقابله با کرونا به خوبی عمل میکنند.
وی با بیان اینکه در قالب قرارگاه شهید سلیمانی فعالیتهای بسیار خوبی آغاز شده است، افزود: در همین راستا شاهد کاهش چشمگیر بستریهای کرونایی در استان هستیم.
مهندس بهنامجو با بیان اینکه در سالهای اخیر مراکز فناوری، دانش بنیان و نوآوری استان اردبیل افزایش چشمگیری داشته است، تصریح کرد: ارتباط بین دانشگاه با صنعت و کشاورزی نیز روز به روز بیشتر میشود.
استاندار اردبیل با بیان اینکه اولویتهای پژوهشی ما باید به سمت حل مشکلات جامعه و مردم سوق پیدا کند، گفت: در حوزه پزشکی ۱۷ طرح مرتبط با کرونا در استان مصوب شده و در حال انجام است. وی تأکید کرد: پژوهشها باید عملیاتی، اجرایی و تجاریسازی شوند و تأثیرات خود را در جامعه نشان دهند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در این جشنواره با اشاره به جایگاه مهم کشاورزی استان اردبیل در تولید ناخالص ملی اظهار داشت: استان اردبیل در زمینه تولید محصولات کشاورزی دارای ظرفیت قابل توجهی است و چهار درصد از تولید محصولات کشاورزی ایران متعلق به این استان است.
دکتر حسین کربلائی خیاوی افزود: تنوع اقلیمی، وجود کشت و صنعتهای مغان و پارس، وجود دشتهای حاصلخیز اردبیل، مشگینشهر و مغان از قابلیتهای کشاورزی این استان است که به مدد وجود 120 هزار بهرهبردار، بخش کشاورزی توانسته است 30 درصد از تولید ناخالص استان را به خود اختصاص دهد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل انتقال دانش فنی به بخش خصوصی را از اقدامهای مهم سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در راستای برون سپاری وظایف غیر حاکمیتی برشمرد و بیان کرد: تاکنون بیش از 300 دانش فنی حاصل از دستاوردهای تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شده که بهطور میانگین به ازای هر دانش فنی دو میلیون دلار صرفهجویی ارزی و 142 فرصت شغلی ایجاد میشود که تاکنون 35 دانش فنی حاصل از دستاوردهای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل به بخش خصوصی واگذار شده است.
دکتر کربلائی خیاوی به ارتباط بین دانشگاه و مراکز تحقیقاتی اشاره و اظهار داشت: ارتباط بین دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی یک تجربه جهانی است. اجرای پروژههای مشترک بین دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی با توجه به تغییرات شدید اقلیم و ظهور آفات و بیماریهای نوظهور و محدود بودن تعداد محققان هم افزایی بین دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی ضروری است.
وی همچنین به کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور واقع در پایگاه تحقیقاتی سلمیان اردبیل اشاره کرد و گفت: طرح احیا و توسعه کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور با همکاری ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با جمعآوری و استقرار نمونههای گیاهی از 202 گونه بومی و غیربومی و انحصاری گیاهان دارویی شمال غرب کشور توسط محققان بخش تحقیقات جنگل و مرتع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در پایگاه تحقیقاتی سامیان اجرا شده است. رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل خواستار حمایت و توجه بیشتر در تقویت زیر ساختهای این پایگاه تحقیقاتی گردید.
در پایان 43 نفر از پژوهشگران و محققان استان اردبیل تجلیل شدند که در بین دستگاههای اجرایی دکتر حسین کربلائی خیاوی از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل به عنوان پژوهشگر برتر مراکز تحقیقاتی استان با اهدا لوح تقدیر تجلیل شدند.