سه‌شنبه, 18 دی 1403

مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ 
  • کد خبر : ۱۳۵۶۰۰
دویست و یكمین جلسه كمیته فنی و تحقیقاتی در مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل تشكیل شد

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دویست و یکمین جلسه کمیته فنی و بررسی طرح‌های تحقیقاتی پیشنهادی روز دوشنبه 1 دی‌ماه سال 1399 با حضور رئیس مرکز، معاونان، مسئولین بخش‌های تحقیقاتی و محققانی که دارای طرح‌های تحقیقاتی بودند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی در سالن کنفرانس مرکز تشکیل شد.

در این جلسه دکتر حسین کربلائی خیاوی با بیان اینکه ترویج فرهنگ پژوهش یکی از اهداف برگزاری هفته پژوهش است، بیان داشت: هفته‌ی پژوهش و فناوری، فرصت مناسبی را برای توجه و تمرکز روی ابعاد مختلف امر پژوهش و فناوری در کشور فراهم می‌آورد تا کلیه ذی‌نفعان ضمن اطلاع از روندها و وضعیت موجود برنامه‌ریزی و اقدامات مؤثری را با هدف توانمندسازی در دستور کار قرار دهند. انتخاب و معرفی برگزیدگان حوزه‌ی پژوهش و فناوری و تجلیل از آنان و همچنین فرصت تعامل میان ذی‌نفعان این حوزه به شیوه‌های مختلف نظیر برگزاری نمایشگاه، فن بازار، همایش، سمینار، مصاحبه‌های مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی، فضایی را در کشور ایجاد می‌کند تا ضمن ارتقاء شأن و جایگاه پژوهش و فناوری برای فعالین در این عرصه، بستر مستحکمی را برای ادامه راه تقویت و توسعه پژوهش و فناوری، فراهم نماید.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: بخش کشاورزی نیازمند ورود تکنولوژی، سرمایه‌گذاری و دانش است. این بخش مصداق ابلاغ مقام معظم رهبری در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و فرمایشات ایشان در این خصوص است. آنچه امروز می‌توان به عنوان نیاز اساسی بخش کشاورزی نام برد «نهادۀ دانش» است؛ چرا که نفوذ علم و دانش روز در عرصه تولید محصولات کشاورزی در کنار برخورداری از ظرفیت علمی و تخصصی محققان، می‌تواند کشور را به سمت کشاورزی دانش بنیان سوق دهد. ‌

وی اظهار داشت: در سال ۹۸ رشد ارزش افزوده بخش کشاورزی مثبت 8.8 درصد بود، این نشان می‌دهد بخش کشاورزی دارای مزیت‌های بسیاری است که می‌تواند به اقتصاد کمک کند اما نیازمند ورود تکنولوژی، فناوری، سرمایه‌گذاری و دانش‌بنیان کردن است.

دکتر حسین کربلائی خیاوی ترویج کشاورزی دانش‌بنیان را تنها راه برون‌رفت برای غلبه بر محدودیت‌های عوامل پایه تولید در بخش کشاورزی دانست و بیان داشت: کشاورزی دانش بنیان، افزایش درآمد کشاورزان و ارتقای امنیت غذایی را ضمن حفظ پایداری اکوسیستم دنبال می‌کند و از ملزومات تحقق آن، ورود تکنولوژی به بخش کشاورزی است.

رئيس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، با مقایسه جایگاه علمی ایران در بخش کشاورزی در منطقه، نوآوری را حلقه مفقوده تبدیل دانش به ثروت نام برد و بیان داشت: در زمینه علم و فناوری مشکل عمده کشور ما شکاف بین نظام تحقیقات و نظام نوآوری است به طوری که جایگاه علمی ایران در دنیا ۱۶ و جایگاه نوآوری ۷۵ است و این تفاوت معنی دار بیانگر آن است سیاست‌گذاری‌های علمی ما نیاز به بازتعریف جدی دارد و تحقیقات باید خروجی محور و پیامد محور شود.

وی در رابطه با طرح یاوران تولید گفت: این طرح به منظور تعامل هر چه نزدیک‌ همه واحدهای اجرایی و تحقیقاتی و افزایش اثربخشی علم و فناوری در عرصه‌های تولیدی، با هدف بهره‌مندی حداکثری از ظرفیت و اعضاء هیأت علمی و محققان و مؤسسات و مراکز تحقیقاتی به طور مؤثر و حداکثری در حال اجراست و خوشبختانه استان اردبیل در این زمینه جزو استان های پیشرو کشور محسوب می شود.

در این جلسه 2 فقره طرح تحقیقاتی پیشنهادی و یک فقره پایان‌نامه دانشجویی پس از بحث و بررسی جهت طرح در جلسه شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان مورد تصویب قرار گرفت.

منبع خبر
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها