به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل جلسه هماهنگی و بررسی مسائل مربوط به سامانه کال سنتر با حضور دکتر حسین کربلائی خیاوی رئیس مرکز، مهندس ضیاء چهره سرپرست مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، معاون پژوهش و فناوری و انتقال یافتههای مرکز، روسای بخشهای تحقیقاتی و کارشناسان ترویج شهرستانهای گرمی و پارسآباد روز سهشنبه چهارم خردادماه 1400 در دفتر مدیریت مرکز تشکیل شد.
دکتر حسین کربلائی خیاوی با اشاره به راهاندازی سامانه تلفن گویای کشاورزی (کال سنتر کشاورزی) از شهریورماه 1399 در دو استان اردبیل و لرستان به صورت پایلوت اظهار داشت: در این سامانه تعداد ۳۹ محقق معین در هر استان در قالب ۱۳ گروه تماس تعریف شده است که کشاورزان از طریق منوهای خودکار سامانه به کارشناس پهنه خود و یا محققین معین بر اساس سه گروه اصلی زراعت، باغبانی و دام و طیور و آبزیان به متخصصین موردنظر متصل میشوند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با تأکید بر لزوم پاسخگویی محققین مرکز، افزود: تمام بهرهبرداران حوزه کشاورزی، میتوانند جهت مشاوره تلفنی در خصوص مسائل فنی کشاورزی از طریق شماره سراسری ۰۹۶۸۰۰، با استفاده از خط تلفن ثابت و یا تلفن همراه، با متخصصین تماس حاصل نمایند.
وی به طرح یاوران تولید پرداخت و گفت: طرح یاوران تولید نقشه راه جهت انتقال دستاوردهای تحقیقاتی به مزارع کشاورزان در راستای حل مشکلات عرصههای تولید با ارائه دستورالعمل و توصیههای علمی و از بین بردن شکاف بین تحقیق، ترویج و اجرا است. با توجه به اینکه بخش زیادی از مشکلات بخش کشاورزی و کاهش عملکرد مربوط به عدم دسترسی بهرهبرداران و تولیدکنندگان به دانش فنی موردنیاز است، طرح یاوران تولید طراحی و اجرا گردید که استان اردبیل در سال گذشته مقام برتر کشور را در این زمینه کسب کرد.
مهندس ضیاء چهره سرپرست مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان در این جلسه جهت آشنایی هرچه بیشتر کشاورزان با بحث کال سنتر بر تبلیغات گسترده از طریق رسانههای دیداری و شنیداری و نصب بنر در مراکز خدمات جهاد کشاورزی تأکید کرد.