به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر بازرگان معاون و زیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به همراه دکتر محمودی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان، دکتر نجفیان رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، دکتر حسین کربلائی خیاوی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل روز پنجشنبه سوم تیرماه 1400 از طرحهای تحقیقاتی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان بازدید کردند.
طرحهای تحقیقاتی دانههای روغنی، چغندرقند، ذرت، پنبه، بادام مینی، آزمایشات غلات همراه با توضیحات محققین، ماشینآلات و ادوات کشاورزی ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان، انبارهای مرکز، بخشهای تحقیقاتی و شرکت دانش بنیان رویان نوین مغان از جمله بازدیدهای دکتر بازرگان و هیئت همراه بود. این هیئت همچنین از ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مشگین شهر و پایگاه تحقیقاتی جهادآباد محل نگهداری شترهای دوکوهانه بازدید نمودند.
دکتر بازرگان پس از این بازدید از طرحهای تحقیقاتی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما با ابراز خرسندی از روند تحقیقات غلات و وجود کلکسیون ارقام موجود، سایر طرحهای تحقیقاتی محصولات مختلف زراعی در ایستگاه تحقیقاتی مغان، محققین را به تسریع توسعه این ارقام در عرصه ترغیب نمود و گفت: استان اردبیل یکی از سایتهای مهم کشوری در بحث غلات است و با توجه به ظرفیت بالای این استان در بحث کشاورزی بخش قابل توجهی از غله کشور در این استان تأمین میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی موقعیت جغرافیایی استان اردبیل را مهم تلقی کرد و افزود: استان اردبیل با دارا بودن دو اقلیم گرمسیری و سردسیری دارای بهترین موقعیت برای کشت انواع محصولات مستعد در این نواحی است.
دکتر بازرگان با تأکید بر ادامه پروژههای تحقیقاتی در زمینه تولید گندم و ذرت در استان اردبیل گفت: با به ثمر رساندن اقدامات تحقیقاتی، میتوان بذر مرغوب و پر محصول را در اختیار کشاورزان قرار داد.
وی تصریح کرد: دانش و تکنولوژی کشاورزی استان اردبیل به نسبت سالهای گذشته بسیار ارتقاء یافته که این یک حرکت بسیار مناسب و به نفع کشاورزان است.
سپس جلسهای با حضور اعضای هیأت علمی، محققین و کارشناسان با حضور دکتر بازرگان در سالن کنفرانس مرکز برگزار شد. در این جلسه رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اظهار داشت: رسالت اصلی ما در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان، شناسایی چالشها و محدودیتهای بخش کشاورزی استان و ارائه راهکارهای لازم به منظور حل آن است. اجرای پروژههای تحقیقاتی درزمینهٔ علوم زراعی، باغی، خاک و آب، فنی مهندسی کشاورزی، گیاهپزشکی، علوم دامی، منابع طبیعی، حفاظت خاک و آبخیزداری در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بر مبنای وظایف حاکمیتی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی دنبال میشود.
دکتر حسین کربلائی خیاوی به تجهیز و نوسازی ماشینآلات کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با خرید دو دستگاه تراکتور دو دیفرانسل 399 به ارزش 4 میلیارد و هشت صد میلیون ریال، بازسازی کامل و تجهیز مامورسرای پردیس آموزش کشاورزی اردبیل، تدوین سند راهبردی توسعه بخش كشاورزی استان اردبیل، تدوین سند بهرهوری آب كشاورزی استان و انعقاد تفاهمنامه همكاری با شركت كشت و صنعت و دامپروری مغان، مشارکت در معرفی تعداد 27 رقم زراعی، انتشار 88 فقره گزارش نهایی دارای شماره فروست، 49 فقره یافته قابل ترویج، تولید و تکثیر 135000 اصله نهال قلمههای پر محصول صنوبر، برنامههای مشترک اجرا شده با مؤسسه آموزش و ترويج، 198 مورد بازدید کارگروههای تخصصی یاوران تولید استان اردبیل، تدوین 67 فقره گزارش اثربخشی طرح یاوران تولید در عرصه ملی و 7 مورد در حال تدوین، تدوين سيمای ذخاير ژنتيکی و کلکسيونهای موجود در استان به همراه پيشنهاد تجميع، تلفيق و ساماندهی، تدوین اطلس رنگی ذخایر ژنتیکی استان اردبیل، تکمیل کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور در پایگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سامیان، خرید ادوات و تجهیزات کشاورزی 10 میلیارد ریال، تجهیز ساختمانهای اداری به سیستم گرمایشی و پکیج بالغ بر یک میلیارد و 560 میلیون ریال و خرید 12 دستگاه کامپیوتر به همراه پرینتر به ارزش یک میلیارد و هشتصد میلیون ریال اشاره کرد.