پنج‌شنبه, 22 آذر 1403

مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۰/۰۴/۲۶ 
  • کد خبر : ۱۴۶۸۰۴
تهیه جیره‌های غذایی اقتصادی با حداقل ذرت و كنجاله سویا در تغذیه مرغ گوشتی توسط محقق بخش تحقیقات علوم دامی مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بر اساس تحقیقات انجام شده توسط دکتر محمود صحرائی و همکاران در بخش تحقیقات علوم دامی مرکز، به طور معمول در حدود 90 درصد مواد خوراکی جیره طیور را دانه ذرت و کنجاله سویا تشکیل می‌دهد که بخش اعظم آن‌ها وارداتی است فلذا برای دستیابی به تولید مطلوب و اقتصادی و تأمین مواد خوراکی و بویژه منابع پروتئین و انرژی ارزان قیمت و متناسب با احتیاجات جوجه‌های گوشتی بایستی از منابع خوراکی جدید و غیرمعمول داخلی از قبیل بقاياي بوجاری گندم و کنجاله کلزا در جهت جایگزین کردن ذرت و کنجاله سویا در تغذیه جوجه‌های گوشتی استفاده گردد.

دکتر محمود صحرایی رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز گفت: با توجه به اینکه میزان بالایی از ضایعات بوجاری درجه یک گندم در كشور تولید می‌شود و دسترسی آسانی به کنجاله کلزا وجود دارد و قیمت آن‌ها در مقایسه با دانه ذرت و کنجاله سویا ارزان‌تر است، ا ز نظر اقتصادي، جایگزینی ذرت و کنجاله سویای جیره غذایی جوجه‌های گوشتی به ميزان 50 درصد وزني با بقاياي بوجاری درجه یک گندم و کنجاله کلزا به همراه 500 گرم مولتی آنزیم در تن جيره در تغذيه جوجه‌های گوشتي می‌تواند ضمن کاهش قیمت تمام شده هر کیلوگرم جیره غذایی به میزان ۱۵۰ تومان، بهبود ضریب تبدیل غذایی و کاهش قیمت تمام شده هر کیلوگرم گوشت مرغ را در واحدهای صنعتی پرورش جوجه‌های گوشتی به دنبال داشته باشد.

منبع خبر
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها