به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان به منظور عملیاتی کردن سریع برنامه پرورش اول غلات (هزار خوشه)، ارقام و لاین های امیدبخش برنامه گندم و جو آبی در مزرعه تحقیقاتی آلاروق اردبیل بصورت مکانیزه کشت شدند.
دکتر حسین کربلائی خیاوی در این رابطه اظهار داشت: این پروژه با حضور محققان غلات و با هدف تسریع در کشت، کاهش هزینههای کارگری و تنظیم دقیق عمق کشت خوشهها اجرایی شد، تعداد 12 رقم و لاین امیدبخش غلات آبی شامل ارقام گندم میهن، پیشگام، زرینه، حیران و ارقام جو جلگه، بهمن، مهتاب و آذران و لاین های در شرف معرفی متحمل به خشکی آخر فصل و کم توقع با وزن یکسان و در مساحت مساوی با دستگاه سیب زمینی کار اتوماتیک برای اولین بار کشت شدند.
وی افزود: این روش کشت فنی و عملی راهکار جدیدی است که میتوان با آن در مدت زمان کوتاه برنامه پرورش اول را بخصوص در مناطق سردسیر، سریعاً اجرا کرد. در این روش ضروری است عمق کشت دستگاه، میزان خوشه مناسب در واحد سطح و فواصل خوشهها و پشتهها تنظیم گردد. برای اجرائی شدن این برنامه در مزرعه تحقیقاتی آقایان مهندس قاسمی، شاهعلی نژاد و فرهنگ و کارگران فنی واحد غلات ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آلاروق اردبیل حضور داشتند.