به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دوره آموزشی غیرحضوری به شکل وبینار با موضوع «اهمیت مصرف کودهای پایه در مرحله قبل از کاشت در دیمزارهای غلات» دوشنبه 3 آبان ماه سال ۱۴۰۰ در پردیس آموزش کشاورزی اردبیل برگزار شد.
در این برنامه مهندس صابر سیف امیری پژوهشگر بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز و محقق غلات دیم و دانههای روغنی با تشریح عوامل مؤثر در عملکرد غلات دیم روشهای حفظ و ذخیره رطوبت در دیمزارها، کشاورزی حفاظتی و اهمیت آن در حاصلخیزی خاک، راهکارهای افزایش کارآیی استفاده از کودها و مواد غذایی در دیمزارها، کمبود عناصر غذایی و علائم آن در مزارع، تقویت و حاصلخیزی خاکها و استفاده از ارقام و ژنوتیپ های سازگار و متحمل به تنشهای سرما و خشکی در شرایط دیم در مناطق سرد تأکید نموده و پروژه عظیم ملی جهش تولید در دیمزارها را که با مشارکت ستاد اجرایی حضرت امام در سطحی وسیع و کلان هم در استان و هم در کشور شروع شده نهضتی مهم، مؤثر و گامی اساسی در جهت ارتقا و افزایش تولید برشمرد.
وی گفت: با توجه به سطوح وسیع اراضی دیم و داشتن پتانسیل خوب اراضی و وجود تکنولوژیهای لازم عملیاتی شدن این پروژه عظیم گامی مهم و اساسی در تحول در تولید غلات و خودکفایی محصول گندم است. همچنین افزایش مهارت کشاورزان و تولیدکنندگان را از عوامل مهم در جهش تولید ذکر کرد.