چهارشنبه, 1 اسفند 1403

مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۰/۰۸/۱۵ 
  • کد خبر : ۱۵۲۶۷۴
اجرای طرح توسعه سامانه افزایش بهره‌وری و بازدهی پرورش گوسفند در مناطق روستایی مشگین شهر توسط عضو هیأت علمی مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل به گفته دکتر محمود صحرایی رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز استان اردبیل يکي از مهمترين مراکز پرورش گوسفند و بز در کشور محسوب می‌شود. شرايط جغرافيايي و اجتماعي اين منطقه، زمينه را براي پرورش گوسفند فراهم نموده به طوري که توانسته است در تأمین بخش عمده‌اي از گوشت قرمز مورد نياز کشور نقش مهمي داشته باشد. اين استان 1.09 درصد از وسعت کشور را به خود اختصاص داده که ميزان گوشت گوسفند و بره توليدي در استان 10749 تن که رتبه 10 را در سطح کشور دارا است.

وی افزود: تعداد گوسفند و بره در اين استان 1739331 رأس بوده که حدود 4 درصد از جمعيت گوسفند کشور را دارد. توسعه پايدار پرورش گوسفند هنگامي امکان‌پذیر است که پرورش اين دام از سوددهي مناسبي برخوردار باشد. بخش عمده جمعيت گوسفند و بز کشور تحت سامانه‌هاي روستايي پرورش داده می‌شوند و از جمله چالش‌هاي موجود در بخش پرورش گوسفند و بز در سامانه‌هاي روستايي، بي‌سوادي و كم‌سوادي گله‌داران و عدم استفاده از يافته‌هاي تحقيقاتي و ترويجي، ضعف دانش دامداران در زمينه خوراک و تغذيه دام، بالا بودن ضريب تبديل نسبت به استاندارد، ضعف آموزش‌هاي کاربردي براي بهره‌برداران، ناکافي بودن تحقيقات کاربردی، پايين بودن بهره‌وري از کل عوامل توليد، بالا بودن هزينه‌هاي توليد و قيمت تمام شده، پايين بودن وزن لاشه، نقص رعايت موارد بهداشتي در دامداري‌هاي سنتي و صنعتي، بالا بودن درصد تلفات، عدم وجود تشکل‌هاي مناسب براي دامداری‌های سنتي و روستايي و ... است. فلذا پروژه مذکور باهدف بهبود مدیریت پرورش، تغذیه، تولیدمثل، مدیریت پروار، بهداشت و بیماری‌ها و بهسازی ساختمان و جایگاه نگهداری دام از سال ۱۳۹۹ در ۱۰ گله منتخب از ۱۰ روستا از توابع شهرستان مشگین شهر در حجم ۲۰۰۰ رأس توسط بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل و با همکاری معاونت بهبود تولیدات دامی استان اردبیل و مدیریت جهاد کشاورزی مشگین شهر آغاز شده و به مدت ۵ سال تا رسیدن به اهداف مورد نظر ادامه خواهد داشت. ارزیابی‌های اولیه در سال دوم پروژه از رضایت‌مندی دامداران و بهبود نسبی صفات تولیدی و تولیدمثلی گله‌های تحت مطالعه حکایت دارد.

منبع خبر
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها