به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر حسین کربلائی خیاوی با اشاره به كمبود علوفه در كشور اظهار داشت: توسعه سطح زير كشت گياهان علوفهای در مراتع و دیمزارهای كم بازده نقش مهمي در تأمين نياز تغذیهای دامها دارد. از طرف دیگر دیمزارها با توجه به قرار گرفتن در اراضی شیبدار، به دلیل شخم در جهت شیب فرسایش شدید خاکی را در پی داشته و فاقد بازدهی لازم برای کشاورزان است. پایداری خاک و کاهش عملیات زراعی و هزینههای مصرف آب و کود از مزایای این تبدیل است. از ديدگاه كشاورزي پايدار، كشت و كار گیاهان علوفهای ضمن اينكه از هدر رفتن حاصلخيزي خاك توسط عمل فرسايش در اثر شستشو جلوگيري میکند، هم زمان در توليد علوفه براي دام و توليد فرآوردههای دامي نقش دارند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: گیاهان علوفهای چندسـاله يـا دائمـي بـا ايجـاد پوشـش گياهـي و گسـترش سیستم ریشه دوانی خود از فرسـايش خـاک جلوگيـري کـرده و ضمـن افزايـش مـاده آلـي، طـي چنديـن سـال، توليد مناسـب در اقلیمهای مناسـب براي رشـد خـود را نيز خواهند داشـت. از طرفی دیگر تبدیل دیمزارها لـزوم رهاسـازي زمين براي یک سال بـه عنوان آيـش و فقدان بهرهوری اقتصـادي زمینهای ديـم را منتفي ميکنـد. در ايـن راسـتا با اسـتفاده دائمـي از اراضي ديـم و بهرهگیری از گياهـان سـازگار و مفيـد، ضمن حفـظ رطوبت خـاک و جلوگيري از تبخيـر سـطحي با ايجاد پوشـش گياهي، هر سـاله مـاده آلي خاک و ظرفيـت جـذب آب نيـز افزايـش مييابد. از سوی دیگر کاشت این گیاهان در عرصههای کم بازده و حاشیهای، ضمن تأمین نیازهای اقتصادی روستاییان و صنایع مختلف غذایی و دارویی، حفاظت از منابع، بهبود کارایی مصرف آب و جلوگیری از خطر نابودی این گونهها نقش مؤثری در بهبود معیشت مردم این مناطق نیز خواهد داشت.
دکتر حسین کربلائی خیاوی استفاده از ارقام علوفهای پر محصول و خوشخوراک که از پتانسيل بذر دهی مطلوبي برخوردار باشند براي توسعه سطح زير كشت دیمزارها و احياء و توسعه مراتع ضروری دانست.