چهارشنبه, 28 شهريور 1403

مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۸/۰۲ 
  • کد خبر : ۱۷۳۷۴۴
تهیه سیلاژ كامل از سیب ضایعاتی همراه با كاه و كلش محصولات كشاورزی توسط محققان بخش تحقیقات علوم دامی مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر محمود صحرایی در این زمینه گفت: سیب ضایعاتی یکى از ضایعات کشاورزى است که اجزاء اصلى تشکیل‌دهنده آن شامل سیب‌های ریز و زیر درختی است که هرساله در فصل برداشت سیب  به مقدار  قابل توجهی  در حدود ۲۵ الی ۲۰ درصد سیب تولیدی، در باغات سیب استان بویژه شهرستان مشگین شهر تولید می‌شود که به قیمت بسیار نازلی توسط کارخانجات تولیدکننده کنسانتره و  آبمیوه خریداری می‌شود در حالی مى‌تواند به صورت تازه، خشک و سیلو شده  مخلوط با سایر مواد خوراکى از قبیل کاه گندم و جو ضایعات سایر محصولات کشاورزی  در تغذیه دام  استفاده شود.

 وی افزود: سیب  ضایعاتی از خوش‌خوراکی بالایى برخوردار است و به عنوان یک ماده انرژى‌زا و منبع خوب الیاف قابل هضم براى دام‌های سبک و سنگین  جایگزین مطلوبى براى علوفه محسوب می‌شود. این ماده خوراکى می‌تواند به صورت  خوراک  کامل مخلوط شده با بخش علوفه‌ای جیره غذایی در تغذیه گاوهاى شیرى، گوسفندان داشتی  و پروارى به صورت جایگزین یا همراه با سایر اقلام خوراکی تشکیل‌دهنده جیره غذایی استفاده شود بر همین اساس به منظور فرآوری و مصرف بهینه آن در تغذیه دام، بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان اردبیل در محل کارگاه خوراک دام ایستگاه تحقیقات کشاورزی آلاروق اردبیل، اقدام به تهیه سیلاژ کامل از  سیب ضایعاتی استان همراه با کاه و کلش محصولات کشاورزی  از قبیل گندم و جو، کلزا، سیب‌زمینی، ذرت بذری، سویا و بادام زمینی کرده است تا سطح مناسب، اقتصادی و بهینه آن را برای استفاده در تغذیه دام استان ارائه نماید.

منبع خبر
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها