به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر کمال شهبازی در رابطه با این دستاور بیان داشت:استان اردبیل یکی از قطب های کشاورزی و دامپروری کشور محسوب می گردد. با توجه به حجم بالای کشت محصولات زراعی و باغی در این استان سالانه حجم زیادی از ضایعات و بقایای محصولات کشاورزی قابل مصرف در تغذیه دام در این استان تولید می شود که در راستای فرآوری و بهبود ارزش غذایی آنها در تغذیه دام طرح ها و پروژه های متعددی توسط بخش تحقیقات علوم دامی این مرکز با مشارکت بخش خصوصی و دستگاه های اجرایی استان اجرا شده است که ماحصل آنها بهبود صددرصدی ارزش غذایی ضایعات محصولات کشاورزی و تهیه خوراک کامل ارزان قیمت و اقتصادی برای دام های سبک و سنگین در این استان هست که این فناوری ارزشمند توسط اعضای هیات علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز بدست آمده و بخشی از دانش فنی آن در راستای اقتصادی کردن پرورش دام و بهبود بازدهی پرورش دام سبک در سامانه عشایری به گله داران استان منتقل شده است. رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: خوراک کامل تهیه شده براساس این فناوری در واقع مخلوط کاملی از اقلام علوفه ای و کنسانتره ای بوده و برای هر نوع دام بر اساس سطح تولید و احتیاجات غذایی آنها قابل استفاده هست. در این فناوری در بخش علوفهای از ضایعات محصولات کشاورزی از قبیل کاه گندم و جو، کاه کلش سویا، کلزا، بادام زمینی، ذرت و سیب زمینی و در بخش کنسانتره ای از ضایعات بوجاری، تفاله سیب ضایعاتی، ملاس و مکمل مواد معدنی و ویتامینها استفاده شده است. این خوراک ها با توجه به اینکه بخش اعظمشان از ضایعات و بقایای محصولات کشاورزی تشکیل شده نسبت به خوراکهای رایج دام حداقل ۵۰ درصد ارزان قیمتتر و اقتصادی هستند. همچنین این خوراکها دارای مزیتهای از قبیل حجم کم و حمل و نقل آسان، کاربرد راحتتر در سامانه عشایری و روستایی، خوشخوراک بودن، گوارشپذیری و قابلیت هضم و جذب بالا، به حداقل رساندن مشکلات گوارشی دام و اقتصادی کردن پرورش دام در مناطق روستایی و عشایری بویژه در شرایط خشکسالی هستند.