پنج‌شنبه, 13 دی 1403

مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

  • ساعت : ۰۸:۱۷
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۸/۱۴ 
  • کد خبر : ۲۱۸۸۶۵
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات استان اردبیل؛
افزایش ۳۵ تا ۴۰ درصدی نرخ بره زایی با هم‌زمان‌سازی فحلی و هورمون‌درمانی در گله های عشایری
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات استان اردبیل ویژگی‌های نظام تولیدی روستایی و عشایری و چالش‌ها را در برنامه تلویزیونی جهاد کشاورزی از شبکه سبلان تشریح کرد.

 به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ محمود صحرایی، نوع نژاد دام و انتخاب دام مولد مناسب، تشکیل گله دام مولد داشتی و مدیریت آن و مدیریت پرورش، تغذیه، تولیدمثل و بهداشت و بیماری ها بر بهبود بازدهی پرورش دام سبک در مناطق روستایی و عشایری مؤثر دانست.

 رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات استان اردبیل افزود: انتقال یافته های تحقیقاتی و افزایش ضریب نفوذ دانش باعث کاهش تلفات و افزایش وزن کشتار بره و بازدهی تولید گوشت قرمز و افزایش بازدهی تولید بره به میزان ۳۵ تا ۴۰ درصد در مقایسه با روش سنتی در سامانه عشایری و روستایی شده است.

 محمود صحرایی گفت: با مصرف کنسانتره به میزان ۵۰ تا ۶۰ کیلوگرم به ‌ازای هر رأس بره در طی ۹۰ روز در مقایسه با گروه بدون تغذیه کمکی، بره‌های شیرخوار در پایان دوره ۸ تا ۱۰ کیلوگرم سنگینتر خواهند بود.

 عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات استان اردبیل در برنامه تلویزیونی جهاد کشاورزی به راهکارهای بهبود عملکرد تولید در سامانه‌های روستایی پرداخت و افزود: مدیریت تولیدمثل، مدیریت تغذیه، مدیریت گله ارائه الگوهای مناسب در جهت بازسازی و احداث جایگاه با هدف کاهش تلفات و افزایش ماندگاری دام‌ها از جمله عوامل مؤثر در این زمینه است.

 وی خاطرنشان کرد: تدوین و عملیاتی کردن برنامه جامع اصلاح نژادی دام سبک بومی در کشور و استفاده توأم از فلاشینگ و تغذیه تکمیلی میش های آبستن، هم‌زمان‌سازی فحلی و هورمون‌درمانی در گله های عشایری باعث افزایش نرخ بره زایی، تعداد زایش در سال و افزایش درصد دوقلوزایی شده و در نهایت باعث افزایش درآمد گله‌داران عشایری و روستایی خواهد شد.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

123_6386630514410146840.jpg
 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها