چهارشنبه, 27 فروردين 1404

مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

  • ساعت : ۰۹:۵۸
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۱/۲۶ 
  • کد خبر : ۲۲۶۶۷۰
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل:
ایجاد پایگاه‌های نوآوری نقش مهمی در معرفی ارقام جدید در دیم‌زارها دارد
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: بررسی عملکرد لاین‌های در دست معرفی، افزایش ضریب نفوذ ارقام و اجرای مسائل به‌زراعی با مشارکت بهره‌برداران از مهم‌ترین دلایل راه‌اندازی این پایگاه‌ها محسوب می‌شود.

 به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ کمال شهبازی در حاشیه این بازدید به اهداف پروژه‌ها اشاره کرد و گفت: بهبود امنیت غذایی و افزایش درآمد کشاورزان، افزایش بهره‌وری تولید و توسعه کشاورزی پایدار، ایجاد تنوع محصولی و توسعه تناوب کشت با معرفی ارقام جدید و محصولات جدید در تناوب با غلات، ارتقای دانش فنی کارشناسان و کشاورزان منطقه و آشنایی با تکنیک‌های جدید کشت، مدیریت هوشمند تغییرات اقلیم و کاهش اثرات تنش در عملکرد محصولات است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل تأکید کرد: اگر یافته‌های جدید تحقیقاتی در عرصه‌های دیم به کار گرفته شود، بخش اعظمی از نیاز کشور به محصولات استراتژیکی چون گندم تأمین شده و زمینه برای امنیت غذایی از طریق عرصه‌های دیم فراهم می‌شود.

 شهبازی افزود: با توجه به اهمیت کشت دیم در شهرستان گرمی و انگوت و لزوم توجه به توسعه علمی و فنی فرایند کشت تا برداشت محصول و نیز مکانیزه‌سازی کشت دیم در منطقه در راستای افزایش محصولات، تأسیس این ایستگاه تحقیقاتی ضروری است. امید می‌رود با تسریع در آماده‌سازی و ایجاد زیرساخت‌های لازم شاهد همکاری نزدیک و صمیمانه تحقیقات با بخش اجرا در انجام تحقیقات دیم در این منطقه باشیم.

در این بازدید رئیس مؤسسه تحقیقات دیم کشور گفت: ایجاد طرح‌های آزمایشی نوآوری از دستاوردهای تحقیقاتی محصولات زراعی دیم مهم‌ترین راهبرد مؤسسه در انتقال یافته‌های تحقیقاتی برای افزایش بهره‌وری و آشنایی کشاورزان و کارشناسان است.

 روستایی اظهار داشت: بررسی ارقام مؤسسه و مسائل به زراعی از جمله تغذیه، محلول‌پاشی، کنترل علف‌های هرز، تراکم کشت و آرایش محصولات تناوبی جهت آموزش‌های ترویجی بهره‌برداران و کارشناسان به‌ویژه مدیران بهبود تولیدات گیاهی و مسئولین زراعت جهاد کشاورزی استان‌های مختلف و شرکت‌های خصوصی فعال تولید بذر از اهداف اصلی اجرا است.

 رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، همچنین نتایج حاصل از فعالیت این پایگاه‌ها را بسیار امیدوارکننده دانست و خاطرنشان کرد: با به‌کارگیری آخرین دستاوردها در این مزارع تحقیقی و ترویجی، شاهد افزایش ۳۰ تا ۱۰۰ درصدی تولید محصولات دیم به‌ویژه در شرایط تنش خشکی هستیم.

 در این پایگاه‌ها ۷ رقم گندم نان، ۵ رقم گندم دورم، ۴ رقم جو، ۴ رقم نخود دیم، ۴ رقم و دو لاین جدید عدس دیم، ۴ رقم خلر، ۲ رقم ماشک و ۱ رقم بالنگوی شهری، در شرایط زارع و با استفاده از دستورالعمل‌های مؤسسه کاشت و مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین ۴ سناریوی تراکم کاشت و ۳ سناریوی میزان کود مصرفی در کنار این ارقام در حال بررسی است.

 گفتنی است؛ دوشنبه ۲۵ فروردین مظفر روستایی رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، کمال شهبازی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، اصغر مهربان و جمعی از کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی از پایگاه‌های نوآوری مؤسسه دیم در مناطق موران گرمی، بیله‌سوار و کشت و صنعت و دامپروری مغان، بازدید به عمل آوردند.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها