سه‌شنبه, 2 ارديبهشت 1404

مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

  • ساعت : ۱۰:۲۷
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۲/۰۱ 
  • کد خبر : ۲۲۷۰۸۴
ارائه آخرین یافته‌های تحقیقاتی گندم؛
در همایش علمی - ترویجی گرامیداشت روز ملی گندم و نان استان اردبیل
روز 31 فروردین ماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی بنام روز ملی گندم و نان نامگذاری شده است. هدف از این نام‌گذاری، توجه به اهمیت گندم به عنوان محصولی استراتژیک، نان به عنوان قوت غالب مردم ایران، فرهنگ مصرف درست نان، جلوگیری از اسراف و حفظ جایگاه آن در فرهنگ ایرانی بوده است. این روز، فرصتی برای توجه دوباره به جایگاه حیاتی این دو عنصر در تأمین امنیت غذایی، فرهنگ تغذیه ایرانی و اقتصاد کشاورزی کشور و استان اردبیل است.

 به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، همایش و نمایشگاه یک‌روزه معرفی زنجیره تولید گندم از مزرعه تا سفره به مناسبت نکوداشت روز ملی گندم و نان با حضور مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، رؤسای ادارات و دستگاه‌های اجرائی، دانشگاه‌ها با حضور فعال محققان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل و با هماهنگی مدیریت ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان و مشارکت اداره کل غله برگزار شد.

 ارقام مختلف اصلاح شده گندم نان و دوروم، نان‌های مختلف صنعتی، سنتی و همچنین فرآورده‌های غذایی حاصل از گندم ازجمله شیرینی‌ها، بلغور گندم، رشته، انواع بیسکویت‌ها در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفتند.

 معرفت قاسمی عضو هیأت علمی و محقق واحد غلات ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل در همایش گرامیداشت روز ملی گندم و نان به تشریح اقدامات مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان در خصوص مراحل اصلاح و به‌نژادی و معرفی ارقام گندم، اجرای طرح‌های تحقیقاتی، ترویجی و مشارکتی باهدف انتقال یافته‌های تحقیقاتی در عرصه‌های زراعی و تولیدی و سایت‌های الگویی در استان اردبیل پرداخت.

 وی اجرای سالیانه طرح‌های مسئله‌محور در بخش غلات ازجمله ارزیابی تحمل ارقام مختلف به تنش خشکی، سرمازدگی، عوامل زیان‌رسان زیستی و غیرزیستی در مرکز تحقیقات استان را باهدف معرفی ارقام کیفی گندم دانسته و خاطرنشان کرد نتایج حاصل از طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی با مشارکت مجموعه ترویج به کشاورزان گندم‌کار منتقل می‌شود. ارقام تحویلی به گندم‌کاران استان برای کشت در مزارع شناسنامه‌دار و مورد تأیید مؤسسات مادری مرتبط با گندم بوده و آزمایش‌های ارزیابی ارقام ازنظر کیفیت نان به طور مستمر انجام می‌شود.

 

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها