به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، عضو هیأت علمی بخش تحقیقات گیاهپزشکی به تشریح مراحل شناسایی، پایش و مدیریت پشه گندم پرداخت.
وحید مهدوی عنوان کرد: شناسایی دقیق آفت در وهله اول، یکی از اساسیترین مراحل مدیریت آفت است. تخمهای این آفت در سطح فوقانی برگ گذاشته میشود. آفت دارای سه سن لاروی بوده و شفیرههای آفت دوکیشکل قهوهایرنگ است که شبیه بذر کتان است.
وی افزود: حشرات کامل دو تا چهار میلیمتر طول دارند و حشرات ماده در انتهای شکم دارای تخم ریزهای کوتاه انتهایی هستند. معمولاً ۱۸ تا ۲۱ روز بعد از خروج گیاهچهها بایستی اقدام به بررسی گیاهان میزبان در مزارع نمود. خسارت این آفت در فصول بهار و پاییز با تغذیه لاروهای این آفت از گیاه میزبان بهصورت توقف رشد، زردشدن جوانه مرکزی و از بین رفتن کامل گیاه نمایان میشود و در مراحل بعدی با تغذیه لاروها از داخل ساقه باعث پژمردگی و نهایتاً کاهش عملکرد محصول در واحد سطح میشود.
محقق آفات مرکز مدیریت موفق این آفت قرنطینه ای را در گرو استفاده از راهکارهای مدیریت تلفیقی آفات (IPM) دانست و افزود: عدم کاشت زودهنگام غلات، رعایت تناوب زراعی، شخم عمیق بعد از برداشت محصول، استفاده از ارقام مقاوم و استفاده از ترکیبات شیمیایی به صورت ضدعفونی بذر و محلول پاشی از روش های مدیریت آفت پشه گندم است.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید