Thursday, January 2, 2025
  • time : 08:43
  • Date : Sun Oct 06, 2024
  • news code : 216929
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات استان اردبیل؛
استفاده از تنظیم‌كننده‌های رشدی راهكاری مدیریتی در افزایش عملكرد كمی و كیفی پنبه
عضو هیأت علمی واحد تحقیقات پنبه مرکز تحقیقات استان اردبیل گفت: طبق تحقیقات صورت گرفته استفاده از تنظیم‌کننده‌های رشدی باعث افزایش عملکرد کمی و کیفی پنبه شده و با زودرسی، موجب افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی عملکرد و افزایش کیفیت الیاف تا ۳۰ درصد شوند.

 به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل رستمی اظهار داشت: هورمون‌های تنظیم‌کننده رشد جهت جلوگیری از رشد بی‌رویه شاخ و برگ‌ها و ارتفاع گیاه، هم‌زمان رسی و زودرسی محصول و ارتقای عملکرد و کیفیت و نیز استفاده از برگ‌ریز جهت باز شدن بهتر غوزه‌ها و برداشت ماشینی نقش مهمی دارد.

 عضو هیأت علمی واحد تحقیقات پنبه مرکز افزود: دشت مغان از دیرباز یکی از قطب‌های مهم پنبه‌کاری کشور بوده و در سال جاری با مساحت حدود ۱۰ هزار هکتار جزء قطب‌های مهم پنبه‌کاری بعد از استان گلستان است.

 وی با اشاره به اقدامات لازم در راستای افزایش عملکرد کمی و کیفی وش برداشتی به اقدامات آخر فصلی، خاطرنشان کرد: در اکثر کشورهای پیشرو در پنبه‌کاری با مصرف تنظیم‌کننده‌های آخر فصلی موجب زودرسی محصول، افزایش عملکرد و افزایش کیفیت الیاف وش برداشتی می‌شوند.

 رستمی به کشاورزان توصیه کرد از مصرف برگ‌ریزها و غوز بازکن‌ها (طبق دز مصرفی مندرج در روی مواد تنظیم‌کننده‌های شیمیایی) به‌خصوص در مزارع کرپه غافل نشوند، طبق تحقیقات صورت گرفته این مواد می‌توانند با زودرسی موجب افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی عملکرد و افزایش کیفیت الیاف تا ۳۰ درصد بشوند.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

156677566.jpg

 
Average :  1.00 |  Submitted :  1

Tags