Thursday, November 21, 2024
  • time : 09:16
  • Date : Sun Nov 17, 2024
  • news code : 219754
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات استان اردبیل؛
افزایش ۶۰ درصدی درجه مكانیزاسیون برداشت پنبه در مغان
رئیس بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات استان اردبیل گفت: کمباین‌های برداشت پنبه با استقبال کشاورزان مواجه شده است، برداشت مکانیزه پنبه، باعث کاهش هزینه‌های تولید و افزایش بهره‌وری اقتصادی پنبه‌کاران می‌شود.

 به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ جبرائیل تقی نژاد در برنامه روز مزرعه پنبه اظهار داشت: با به‌کارگیری توصیه‌های فنی در زمان کاشت تا برداشت، کاربرد هورمون‌های برگ‌ریز، استفاده از کمباین برداشت محصول و نیز کاشت ارقام مناسب، میزان و کیفیت تولید وش پنبه در منطقه مغان بهبودیافته است.

 عضو هیأت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات استان اردبیل استفاده از برگ‌ریزها جهت باز شدن بهتر غوزه‌ها، هم‌زمان رسی و زودرسی محصول و ارتقا عملکرد کمی و کیفی وش استحصالی در برداشت ماشینی موثر دانست.

 تقی نژاد با اشاره به اینکه درجه مکانیزاسیون برداشت پنبه در مغان به بیش از ۶۰ درصد رسیده است، خاطرنشان کرد: کمباین‌های برداشت پنبه با استقبال کشاورزان مواجه شده است، این کمباین‌ها منجر به کاهش ۴۰ درصدی هزینه‌های تولید، هزینه‌های کارگری و صرفه‌جویی در زمان برداشت وش پنبه باکیفیت مناسب می‌شود.

 رئیس بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات استان اردبیل؛ دلایل اصلی تغییر نگرش کشاورزان به استفاده از برداشت مکانیزه را کاهش زمان برداشت، افزایش قیمت خرید نهایی و کاهش آسیب به پنبه را از دلایل افزایش کیفیت وش را در برداشت مکانیزه پنبه عنوان کرد.

 گفتنی است؛ در راستای اجرای برنامه‌های آموزشی و ترویجی شش‌ماهه دوم برنامه روز مزرعه پنبه با موضوع کاربرد هورمون برگ‌ریز با استفاده از پهپاد در برداشت ماشینی پنبه با حضور محقق مکانیزاسیون مرکز تحقیقات کشاورزی استان اردبیل، رئیس تولیدات گیاهی شهرستان، رئیس اداره آموزش و ترویج شهرستان، کارشناس پهنه مرکز ساوالان، صاحب مزرعه و تعدادی از کشاورزان پنبه‌کار شهرستان شنبه ۲۶ آبان برگزار شد.
 

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۶_۲۲-۰۴-۱۳.jpg

photo_۲۰۲۴-۱۱-۱۶_۱۷-۱۸-۲۹.jpg

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags